„Pradėjome rungtynes išties gražiai, abi komandos laikė aukštą žaidimo tempą. Varžovų rotacija antrame ketvirtyje mums kėlė grėsmę – į aikštę žengę jų žaidėjai tikrai žinojo, kaip atakuoti prieš mus, – dalijosi įspūdžiais Jaume Ponsarnau. – Mes radome galimybių atakuoti nuo trijų taškų linijos, tačiau būtent „Žalgiris“ pirmoje dvikovos dalyje geriau pataikė iš toli - taiklūs 7 iš 10 tritaškių. Mūsų didžiausia bėda buvo, kad negalėjome rasti tinkamo atsako puolime“.

Treneris kalbėjo, kad mėgino atsigriebti antroje dalyje, ir bandymai išsaugoti intrigą bei neleisti varžovams pabėgti pabaigoje davė lauktą rezultatą.

„Atkaklus darbas, sutarimas ir atsarginių suolas mums padėjo. Mums tikrai pasisekė, kad pabaigoje išsiveržėme į priekį, tačiau fortūna nusigręžė per paskutinę „Žalgirio“ ataką. Sveikinimai Kauno komandai. Jie šiandien tikrai gerai žaidė ir parodė, kodėl taip įspūdingai varžosi Eurolygoje“, – dėstė specialistas.

Apmaudą nurijusi ispanų žiniasklaida negali nesižavėti M. Grigoniu ir kalba, kad Valensijoje vėlų trečiadienio vakarą įvyko stebuklas.

„Grigonis pasiuntė į neviltį Valensijos komandą su finaline rungtynių sirena“, – rašo „Mundo Deportivo“.

Po Samo Van Rossomo tritaškio, išvedusio „Valencia“ į priekį (78:77) žaisti liko vos tris sekundes. Atrodė, kad spurtą 7:0 surengę aikštės šeimininkai jau užsitikrino pergalę, tačiau visiškai skirtingai galvojo „Žalgiris“ ir M. Grigonis.

Lietuvos čempionų lyderis atliko gražią verpstę, išmaudė du varžovus ir pataikė sudėtingą metimą iš vidutinio nuotolio.

„Beprotiškoje dvikovoje Valensijoje – Grigonio išplėšta pergalė, – rašo kitas ispanų leidinys „Marca“. – Tiesioginiai oponentai kovoje dėl vietos Eurolygos aštuntuke aikštėje kūrė stebuklus. Tikra paskutinių sekundžių beprotybė virto nesibaigiančiomis minutėmis.

M. Grigonis paskutinę sekundę ištrynė visą vietinių euforiją, kilusią po S. Van Rossomo tritaškio. O juk „Valencią“ nuo pergalės skyrė vos trys sekundės. Skaudus pralaimėjimas Valensijos komandai, siekiančiai patekti į atkrintamąsias varžybas, kurios penktadienį laukia akistata su Atėnų „Panathinaikos“. Ji pagal svarbą gali tapti tikru finalu“.

„Grigonio bomba pasiuntė į nokautą „Valencią“, – rašo portalas grada3.com. – „Žalgiris“ įveikė Valensijos komandą dūriu tiesiai į širdį, o paskutinės sekundės herojumi tapo Grigonis“.

Vienas Vokietijos portalų basketball.de taip pat apdainavo M. Grigonio žygdarbį: „Neįtikėtina. „Žalgiris“ pirmiausiai per 40 sek. išbarsto 7 taškų pranašumą, o tuomet savo komandą išgelbėja M. Grigonis, atlikdamas piruetą su finaline rungtynių sirena ir įveikdamas tiesioginius konkurentus kovoje dėl vietos atkrintamosiose“.

„Žalgirio“ penktadienį laukia antroji dvikova Ispanijoje – šįkart su Vitorijos „Baskonia“, kurios garbę gina Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis.

Pergalinga ataka su M. Grigoniu pagrindiniame vaidmenyje atsidūrė Eurolygos turo gražiausių epizodų dešimtuko viršūnėje:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)