„Žalgiris“ trečiadienį laimėjo 79:78, trečią kartą šiame sezone išsigelbėdamas metimu paskutinėmis sekundėmis.

Antrą kartą jo autoriumi tapo M. Grigonis.

Sunku patikėti, kad žalgiriečiams reikėjo tokio trilerio, turint omenyje faktą, jog likus žaisti 43 sekundes iki finalinės sirenos jie buvo priekyje 7 taškų skirtumu. Lygiai tokiu pačiu, kokį praėjusią savaitę patys sugebėjo panaikinti prieš Pirėjo „Olympiakos“ – tik per dvigubai ilgesnį laiką.

Tuomet „Žalgiris“ paliko nedengiamą pavojingiausią „Valencia“ snaiperį, Joffrey Lauvergne'as paskubėjo atakuoti krepšį, svečiai įsigudrino prasižengti prieš Nikola Kaliničių trijų taškų zonoje ir nenusiėmė kamuolio po paskutinio netaiklaus jo baudos metimo.

Užteko bet kuriame iš šių epizodų sužaisti protingiau, ir dramos būtų pavykę išvengti.

„Gerai, kad išsigelbėjome. Būtų labai slogios nuotaikos, jei būtume išleidę šią pergalę iš rankų. Padarėme daug klaidų pabaigoje: leidome išmesti tritaškį Klemenui Prepeličiui, paskui mūsų prancūzas kažką sugalvojo... Juokinga, tikuosi, pasimokysime. Žaidėme labai kvailai, kaip ne Eurolygos komanda. Dabar galima iš to pasijuokti, smagu, kad įkrito paskutinis metimas“, – kvapą gaudė M. Grigonis.

„Negalima taip žaisti rungtynių pabaigų. Neįmanoma per tokį trumpą laiką padaryti tiek daug kvailų sprendimų. Tiesiog būtume patys atidavę pergalę varžovams, jei ne Marius. Smagu, kad mums fortūna šiame sezone taip šypsosi, bet nederėtų taip jos nervuoti ir pasitikėti. Reikia analizuoti, kad taip daugiau nebūtų“, – antrino komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

„Žalgiriui“ buvo likusios 3,3 sekundės, kuomet Martinas Schilleris nubraižė paskutinį derinį.

Bet aikšte stojusi gintis „Valencia“ jį sugriovė pačioje užuomazgoje – M. Grigonio metimas po verpstės buvo improvizacija.

„Per minutės pertraukėlę sėdėjome suprasdami, kad gavome tai, ko nusipelnėme. Jei kvailai žaidi, geros komandos tuo pasinaudoja. Po to treneris nubraižė derinį paskutinei atakai – ją užbaigti turėjo Artūras Milaknis arba J. Lauvergne'as.

Išmesti kamuolį iš užribio turėjęs Thomasas Walkupas pasakė, kad jei neras laisvo žaidėjo, atiduos kamuolį man. Taip ir buvo, teko vėl improvizuoti. Pagavęs kamuolį galvojau mesti iš toli arba veržtis po krepšiu. Tada pamačiau, kad prie manęs šoka du žaidėjai. Atlikau versptę ir kažkaip palikau abu varžovus už nugaros. Viskas gerai, kas gerai baigiasi“, – šypsojosi M. Grigonis.

„Planas buvo pelnyti taškų – du ar tris, neturėjo reikšmės. „Valencia“ gerai gynėsi, labai gerai. Galų gale viską turėjo lemti žaidėjų sugebėjimai – Marius pataikė dar vieną sudėtingą metimą. Tuo jis ir pasižymi, jis nevengia tokios atsakomybės. Gerai, kad ketvirtame kėlinyje pavyko bent trumpam Marių palaikyti ant atsarginių suolo, dėl to jis nepristigo energijos lemiamu momentu. Šiaip ar taip, visą laiką jaučiau, kad esame verti pergalės“, – pridūrė M. Schilleris.

„Žalgirio“ treneris nenorėjo ieškoti kaltų dėl klaidų virtinės paskutinę susitikimo minutę.

„Krepšinyje visko būna. Kai iškyla sunkumų, turi reaguoti, rasti teisingus sprendimus. Aišku, norėjome užbaigti rungtynes ramiau, bet turiu pabrėžti, kad per visą mačą netrūko epizodų, kai komanda sužaidė labai stipriai. Turiu omenyje pirmiausia gynybą prieš efektyviausiai puolančią komandą šioje lygoje. Pirmame kėlinyje mums šiek tiek pristigo gero ritmo gynyboje, bet paskui ją sustiprinome, ir tai mums buvo svarbiausias dalykas, suteikęs progą laimėti rungtynes. O apie klaidas paskutinę minutę pasikalbėsime ir bandysime iš jų pasimokyti“, – apibendrino specialistas iš Austrijos.

„Žalgiris“ (13/9) Eurolygos turnyro lentelėje užima šeštą vietą, „Valencia“ (11/11) žengia dešimta.

Penktadienį kauniečiai tęs savo ispanišką koridą Vitorijoje, kur laukia pasimatymas su Roku Giedraičiu bei Tadu Sedekerskiu ir jų atstovaujama „Baskonia“ (9/13).

„Vieną turime, reikia dar vienos“, – pergalių troškulio dar nenumalšino M. Grigonis, trečiadienį iš viso pelnęs 12 taškų ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus.

Eurolygos rungtynių "Valencia" - "Žalgiris" statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)