Kandidatai meistriškumo komisijai pateikė paraiškas su pagrindinėmis savo idėjomis, tikslais, uždaviniais, kandidatų ir kandidačių sąrašais, pasiruošimo planais bei motyvaciniais laiškais.

Norą treniruoti merginų rinktinę išreiškė tik vienas treneris – Rokas Kondratavičius, vadovaujantis „Huawei Moterų lygos“ A divizione rungtyniaujančiai Kauno „Aisčių-LSMU“ ekipai. Komisija išreiškė pasitikėjimą šiuo treneriu ir teiks jo kandidatūrą tvirtinimui.

„Likau šiek tiek nusivylęs, kad į merginų rinktinės vyr. trenerio postą kandidatavo tik vienas treneris. Nuvilia toks mergaičių trenerių pasyvumas“, – krepsinionamai.lt teigė meistriškumo komisijos pirmininkas Ramūnas Butautas.

Į vaikinų rinktinės trenerio postą kandidatavo trys specialistai: Paulius Juodis, Karolis Čyžius ir Remigijus Bardauskas. Meistriškumo komisija balsavimo būdu išrinko R. Bardauską (KA „Žalgiris“), kurio kandidatūra bus siūloma LKF vykdomojo komiteto tvirtinimui. Antroje vietoje liko K. Čyžius (Sostinės KM), trečioje – P. Juodis.

„Malonu, kad sprendžiant šį klausimą dalyvavo beveik visi komisijos nariai, aktyviai klausinėjo kandidatų, dalinosi savo pastebėjimais ir įžvalgomis. Kalbant apie abiejų išrinktų trenerių gebėjimus ir kvalifikaciją, manau, jie yra verti šio posto ir duos impulsą savo komandoms. Neabejojame jų kvalifikacija, nes už juos balsavo 20 komisijos narių“, – sakė R. Butautas.

Posėdžio metu buvo pristatytas 3×3 rinktinių treneris Dainius Novickas, kuris bendru sutarimu buvo įtrauktas į meistriškumo komisijos sudėtį. Jo kandidatūra taip pat turės būti patvirtinta artimiausiame LKF vykdomojo komiteto posėdyje.

„3×3 krepšinis sparčiai populiarėja ir tai yra tikrai įdomi krepšinio šaka. Lietuva yra krepšinio valstybė ir mes turime žengti koja kojon. Aš džiaugiuosi, kad jau yra pasiekta gražių rezultatų ir mes tikimės, kad mūsų komanda pateks į olimpines žaidynes. Labai natūralu, kad mūsų komisijos sudėtyje turi būti šios šakos atstovas, o ponas Dainius yra šio krepšinio žinovas ir padės plėtoti šią sporto šaką“, – pridūrė R. Butautas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)