Vilniečiai prieš paskutinį pirmo etapo turą jau nebeturėjo galimybių pakilti iš paskutinės E grupės vietos, savo ruožtu, prancūzai buvo užsitikrinę kelialapį į antrą etapą.

Šeimininkai antradienį vertėsi be traumuotų Andrew Goudelocko, Kristjano Kitsingo, Martyno Echodo ir Roko Gusčio. Trenerio Giedriaus Žibėno, kuris trečiame kėlinyje buvo apramintas technine pražanga, dispozicijoje buvo tik aštuoni sveiki krepšininkai.

Vienintelis likęs vidurio puolėjas Keithas Bensonas sužaidė geriausią mačą vilkėdamas sostinės klubo marškinėlius. Amerikietis, kurio trumpalaikė sutartis galioja iki sausio pabaigos, per 26 min. pelnė 17 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir iš viso užsitarnavo 24 naudingumo balus.

Greta dvigubo dublio liko ir puolėjai Arnas Butkevičius (14 taškų, 9 atkovoti kamuoliai) bei Gytis Radzevičius (9 taškai, 11 atkovotų kamuolių).

Nugalėtojai pataikė tik 6 tritaškius iš 25 (24 proc.), bet metė net 38 baudų metimus, iš kurių realizavo 27 (71 proc.).

„Rytas“ prastai pradėjo rungtynes, tačiau atsigriebė antrame kėlinyje, kurį laimėjo 11 taškų skirtumu.


Po pertraukos šeimininkai buvo nutolę jau dviženkle persvara (51:39). SIG dar pabandė pasispardyti ketvirtame kėlinyje ir paskutinę minutę turėjo galimybę taikliu tolimu metimu išlyginti rezultatą, tačiau puolime sužaidė neprotingai.

Atsilaikę G. Žibėno auklėtiniai paguodė savo sirgalius turnyrinės reikšmės nebeturinčia pergale.


Būtent prieš SIG „Rytas“ iki šiol buvo šventęs vienintelę pergalę Čempionų lygoje, praėjusį lapkritį laimėjęs dramatiškas rungtynes Strasbūre 83:81.

„Rytas“: Keithas Bensonas 17 (6/8 dvit., 9 atk. kam., 3 bl.), Ryanas Boatrightas 16 (4 kl.), Arnas Butkevičius 14 (9 atk. kam.), Dovis Bičkauskis, Gytis Radzevičius (11 atk. kam.) ir Lukas Uleckas – po 9, Mindaugas Girdžiūnas 5, Augustas Marčiulionis 2;

SIG: Bonzie Colsonas 23, Brandonas Jeffersonas 15, Jeanas-Baptiste'as Maille 12, Ishmailas Wainrightas 10, Ike Udanoh 9 (8 atk. kam.)

Kartu su SIG tolyn iš E grupės žengė Rygos VEF (4/2), lemiamose rungtynėse namuose 60:57 nugalėjęs Atėnų „Peristeri“ (2/4).

Pergalę latviams išplėšė fantastišką tritaškį priešpaskutinę dvikovos sekundę pataikęs gynėjas Kristeris Zorikas.


Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)