Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (15/ 6) šiuo metu yra laimėjusi keturiskart iš eilės, o trečiąją vietą užimantis „Zenit“ (13/6) triumfavo penkeriose iš pastarųjų šešerių rungtynių.

Pirmojo rato susitikime Sankt Peterburgo „Zenit“, kuriai atstovauja Artūras Gudaitis, namie netikėtai 74:70 palaužė Katalonijos krepšininkus. Tada dėl koronaviruso „Barcelonos“ ekipai nevadovavo Š. Jasikevičius, o jį pavadavęs Tomas Masiulis turėjo susitaikyti su nesėkme.

Rusijos komandos vidurio puolėjas A. Gudaitis pastaruoju metu žaidžia tarsi iš natų. Jis per pastarąsias ketverias rungtynes vidutiniškai pelnė 18,2 taško ir rinko net po 26 naudingumo balus. Pagal šį rodiklį (vid. 13,9) lietuvis yra pirmas komandoje. A.Gudaitis šį sezoną vidutiniškai įmeta 10,8 taško, atkovoja 4,3 kamuolio.

„Zenit“ klubui diriguojantis Xavi Pascualis anksčiau treniravo Š. Jasikevičių, kai šis dar pats gynė „Barcelonos“ garbę ant parketo. Šaras ne kartą yra sakęs, kad katalonas yra vienas geriausių Europos strategų, o artėjant Eurolygos 22-ajam turui pažymėjo:

„Daug išmokau iš X. Pascualio, savo žaidime turime tam tikrų niuansų, kuriuos naudoja ir jis. Man tai buvo labai svarbus etapas.

Jau tuo metu aš galvojau apie tai, kaip pats tapsiu treneriu, ir analizavau tuometinio stratego veiksmus – kokius sprendimus jis priima ir kodėl. „Zenit“ kokybiškai žaidžia nuo pat šio sezono pradžios, varžovų idėjos labai aiškios, visi žino savo vaidmenis ir turi patirties. Kiekvienas komandoje tiksliai informuotas apie tai, ką ir kada turi nuveikti aikštėje.“

Savo ruožtu X. Pascualis pažymėjo, kad sezono pradžia jo komandai buvo itin komplikuota dėl COVID-19 viruso įsiskverbimo į kolektyvo vidurį . „Buvo labai sunku, beveik viską turėjome pradėti nuo pradžios.

Tačiau jaučiu, kad mums pavyko įžiebti laiminčios komandos dvasią, kovojome gerai, žaidėjai labai darbštūs ir juda viena kryptimi“, – dėstė ketveriais metais už Š. Jasikevičių vyresnis 48-erių katalonas. Kaip ir lietuvis, X. Pascualis irgi persirgo koronavirusu, tačiau, kaip pažymi pats, atsipirko tik keletą dienų kamavusiais aštriais galvos skausmais.

Sankt Peterburgo komandos aprangą vilki Kevinas Pangosas ir KC Riversas, kurie buvo Š. Jasikevičiaus auklėtiniai Kauno „Žalgiryje“.

Įsibėgėjusi Stambulo „Fenerbahče“ (11/10) su Edgaru Ulanovu antradienį savo aikštėje sieks septintosios pergalės iš eilės. Turkijos ekipa priims Tel Avivo „Maccabi“ (10/11). „Fenerbahče“ turnyro lentelėje yra 11-ta, o „Maccabi“ krepšininkai – 12-ti. Pirmojo rato rungtynėse Tel Avive 75:65 triumfavo „Fenerbahče“.

E. Ulanovas praėjusiame ture į Maskvos CSKA krepšį nepelnė nė taško. Lengvasis puolėjas šį sezoną vidutiniškai pelno tik 4,9 taško, bet neblogai meta tritaškius (38,9 proc.).

„Žalgiris“ (12/9) savo ruožtu trečiadienį Ispanijoje kovos su „Valencia“ (11/10). Šis mačas vyks vėlų trečiadienio vakarą, 22 val. Lietuvos laiku.

„TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“ antradienį bei trečiadienį tiesiogiai parodys penkias Eurolygos dvikovas.

Transliacijų tvarkaraštis:

sausio 26 d.
19.45 val. „Fenerbahce“ – „Maccabi“ („TV3 Sport“, „Go3“),
21.30 val. „Armani“ – „Olympiacos“ („Go3“),
21.45 val. „Barcelona“ – „Zenit“ („TV3 Sport“, „Go3“);

sausio 27 d.
20.45 val. ALBA – CSKA („Go3“),
21.50 val. „Valencia“ – „Žalgiris“ („TV3 Sport“, „Go3“).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)