„Šią savaitę „Žalgirio“ laukia labai skirtingos Ispanijos komandos – ypač grėsminga „Valencia Basket“ ir, mano nuomone, žemesnio nei žalgiriečiai lygio Vitorijos „Baskonia“. Lygių skirtumą bei kritusią „Baskonia“ formą atspindi šių ekipų tarpusavio mačas Ispanijos lygoje savaitgalį, kai 20 taškų pergalę pasiėmė „Valencia Basket“.

Nors svečiuojantis Ispanijoje niekada negali vadintis favoritu, manau, bent vieną pergalę šią savaitę žalgiriečiai turėtų pelnyti“, – pasakojo R. Paulauskas.

Vis dėlto „Betsafe“ krepšinio ekspertai spėja kiek kitaip ir Ispanijos ekipų pergales prieš „Žalgirį“ vertina vienoda 61 proc. tikimybe.

„Valencia Basket“ koziriai


Valencijos ekipos statistika Eurolygoje iškalbinga – tai viena daugiausiai naudingumo balų bei taškų renkančių komandų turnyre, ji išskirsto daugiausiai rezultatyvių perdavimų ir taikliausiai meta dvitaškius. Ekspertas pažymėjo, kad tokius skaičius „Valencia Basket“ renka neatsitiktinai, nes tai yra universali ir lygiavertiška komanda, kurioje svarbias žaidimo minutes dalinasi daug žaidėjų ir visi žaidėjai vaidina svarbų vaidmenį.

„Valencijos ekipa yra didelis galvos skausmas priešininkų gynybai, nes visa komanda gali žaisti tiek giliai po krepšiu, tiek perimetre. Pavyzdžiui, Nikola Kaliničius ar Bojanas Dublevičius, kuris gali nužudyti iš 8 metrų, bet puikiai žaidžia ir po krepšiu. Jie turi skirtingų ginklų, tad sunku nuspėti, per kur smogs“ – sakė pašnekovas.

Anot krepšinio eksperto, pirmoje akistatoje su „Žalgiriu“ ispanai varžybas „perlaužė“ dėl puikios gynybos: „Eurolygos tendencija – aukšti ir greiti antros, trečios ir ketvirtos pozicijos krepšininkai, kurie drąsiai gali keistis ginamaisiais. Su tiek lygiaverčių žaidėjų Ispanijos ekipa gali didinti intensyvumą, spausti svarbius žaidėjus kaip Marius Grigonis ar Artūras Milaknis. Spėju, kad labai sunku bus Rokui Jokubaičiui ir Lukui Lekavičiui, kuriuos ispanai spaus jau nuo pat galinės linijos“.

Kaip esminius pergalės faktorius Valencijoje R. Paulauskas išskyrė atšokusių kamuolių kontrolę bei individualius Nigelo Hayeso bei Thomaso Walkupo pasirodymus. Anot pašnekovo, būtent „trečia“ pozicija ypač svarbi dabartinėje Eurolygoje, nes veikia kaip jungiančioji visos komandos dalis ir geriausius mačus „Žalgiris“ sužaidė spindint N. Hayesui. Kita vertus, skaudžiausi „Žalgirio“ pralaimėjimai pažymėti prasta kova po lenta, kai, pavyzdžiui, Rusijoje žalgiriečiai priešininkams dovanodavo 10-15 antrųjų šansų atakoms.

„Baskonia“ ekipos amerikietiški kalneliai


Penktadienį kauniečiai susidurs jau su kitokiu žvėrimi – „Baskonia“ lygoje užima antrą vietą pagal atšokusius kamuolius puolime, trečią vietą pagal baudų metimų skaičių bei penkta pagal rezultatyvius perdavimus. Agresyvų, greitą bei fizišką krepšinį indikuoja ir dažnai komandos prarandami kamuoliai (trečia vieta lygoje).

„Tai yra labai banguojanti komanda, kuri gali įveikti CSKA, o kitą kartą beviltiškai pralaimėti autsaideriams. Šioje komandoje nėra daug gerų taškų rinkėjų, o Rokas Giedraitis pastaruoju metu pametęs gerą formą. Svarbiausias komandos žaidėjas yra Pierria Henry ir „Žalgiris“ pirmoje kovoje sugebėjo jį sustabdyti. Tai vėl bus esminis kauniečių tikslas ginantis. Kitas svarbus aspektas – ar Duško Ivanovičius baudos aikštelėje remsis mobiliu, ar aukštu centru kaip Youssoupha Fallas, kuris pridarė žalgiriečiams nemažai problemų“, – mintimis apie būsimos dvikovos aspektus dalinosi R. Paulauskas.

Pasidomėjus, kokie galėtų būti svarbiausi akcentai siekiant pergalės prieš „Baskonia“ ir kokią rungtynių baigtį mato, R. Paulauskas buvo nusiteikęs pozityviau nei „Betsafe“ ekspertai: „Jei žalgiriečiams pavyks varginti Pierria Henry kaip pirmame mače, vėl sėkmingai bėgti į greitą puolimą ir susirinkti atšokusius kamuolius, pergalė tikrai turėtų ateiti.

„Baskonia“ – ribotų galimybių komanda, kurios sudėtis turbūt silpniausia per pastaruosius 10 metų. Manau, kad pirmoje savaitės kovoje „Žalgiris“ neatsilaikys prieš „Valencia Basket“, bet šansus laimėti prieš Vitorijos komandą vertinčiau 60 proc.“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)