Po šios pergalės klaipėdiečiai susilygino pergalių skaičiumi su „CBet“ ir dalinasi 6-7 vietas. Prieniškiams tai buvo ketvirtoji nesėkmė iš eilės. Po dviejų akistatų ekipos pasidalino po pergalę – spalio mėnesį prieniškiai namuose 99:67 sutriuškino „Neptūną“.

Šeimininkams Matas Jogėla pelnė 22 taškus. Tai yra naujas jo karjeros rekordas. Geras rungtynes sužaidė „Neptūno“ veteranai Žygimantas Janavičius (12 tšk.) ir Simas Galdikas (12 tšk.). „CBet“ gretose po 20 taškų pelnė Mindaugas Sušinskas ir Marquisas Wrightas.

Klaipėdiečiai buvo kur kas aktyvesni po krepšiu ir kovą dėl kamuolių laimėjo 40:32. „Neptūnas“ puikiai skirstė kamuolius ir atliko 26 rezultatyvius perdavimus. Šeimininkai nei karto neleido „CBet“ įgyti pranašumo ir tik kartą rezultatas buvo lygus (2:2).

„Neptūnui“ šiose rungtynėse nepadėjo veteranas Martynas Mažeika, o svečiai vertėsi be naujoko Demetriuso Treadwello ir vidurio puolėjo Egidijaus Dimšos.

Šeimininkai startavo galingu 15:2 spurtu, tačiau per anksti atsipalaidavo. „CBet“ antrajame kėlinyje priartėjo iki vieno metimo atstumo (23:20), tačiau „Neptūnas“ iki pertraukos dar kartelį spurtavo – 42:32.

Po pertraukos „Neptūnas“ nebeleido pranašumui nukristi žemiau dviženklės ribos. Įspūdingai rungtyniavo Matas Jogėla, du tritaškius įleido jaunasis Nojus Mineikis, visa komanda vien per trečiąjį kėlinį atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir „Neptūnas“ jau buvo beveik išsprendęs reikalus (71:52).

Sėkmingai pranašumą išlaikę klaipėdiečiai iškovojo šeštąją pergalę šiame sezone.

„Neptūnas“: M. Jogėla 22 (8/14 met., 4 kld.), Ž. Janavičius (9 rez. perd., 23 naud. bal.) ir S. Galdikas (4/4 met., 4/4 baud. met., 6 atk. kam., 23 naud. bal.) po 12, Norbertas Giga ir Evaldas Šaulys po 10 taškų.

„CBet“: M. Sušinskas (8/14 met., 24 naud. bal.) ir M. Wrightas po 20, Dominykas Domarkas 12, Einaras Tubutis 7 (6 atk. kam., 6 išpr. praž.) taškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)