Penktadienį Lietuvos bei Graikijos ekipos susidūrė antrą kartą, ir dramos Kaune buvo dar daugiau nei spalį Pirėjuje.

Tik rezultatas – toks pat: žalgiriečiai mačo pabaigoje vėl plėšte išplėšė pergalę „Olympiakos“ iš rankų, laimėję 81:79.

„Įspūdinga ir labai svarbi pergalė. Banguotos rungtynės, gynyboje tikrai turėjome kur pasitempti. Svarbiausia, kad pabaigoje susiėmėme tiek gynyboje, tiek puolime, panaikinome 7 taškų atsilikimą. Tiesiog bandėme išnaudoti spragas „Olympiakos“ gynyboje, patys gindamiesi pasiūlėme daugiau kontakto, nes teisėjai šiandien leido pasigrumti. Aišku, šiek tiek ir pasisekė“, – apie atkaklią dvikovą atsiliepė R. Jokubaitis.

Sėkmės vardas penktadienį buvo Thomasas Walkupas. „Žalgirio“ amerikietis lemiamu metu perėmė kamuolį iš „Olympiakos“ puolimo aso Kosto Slouko ir pataikė pergalingą dvitaškį paskutinę rungtynių sekundę.

„Sloukui nelabai pavydėčiau tos antros rungtynių pusės, kai jis beveik visą laiką buvo smaugiamas Thomaso. Ir man treniruotėse net paprasti dalykai – atsidengti, priimti kamuolį – tampa sunkiai įmanomi, kuomet Thomasas įjungia aukštesnę pavarą. Įsivaizduoju, kaip Sloukas turėjo jaustis ketvirto kėlinio pabaigoje. Net ir pervargęs Thomasas sugebėjo užspausti varžovą prie vidurio linijos ir perimti kamuolį“, – komandos draugu žavėjosi R. Jokubaitis.

Nors iš pradžių neatrodė, kad „Žalgiriui“ reikės tokių didvyriškų pastangų gynyboje – pernelyg lengvai viskas šeimininkams ėjosi prie varžovų krepšio.

Tačiau puikiai pataikę kauniečiai sutriko susidūrę su nebe pirmą kartą šiame sezone juos iš vėžių išmušančia gynybos sistema.

„Nelabai ruošiamės pulti prieš gynybą besikeičiant visais dengiamaisiais. Tuo „Olympiakos“ mus nustebino, – pripažino R. Jokubaitis. – Bet treneriai rungtynių metu paruošė gerą planą, kaip atakuoti varžovų aukštaūgius, kaip išnaudoti „mismatch“ situacijas – mums tai puikiai pavyko.“

Jis pats penktadienį pasižymėjo 8 taškais, 2 atkovotais kamuoliais ir 2 rezultatyviais perdavimais.

Pagal visus parametrus R. Jokubaitis rinko sezono vidurkį, nors pirmoje sezono dalyje 20-mečio skaičiai būdavo kiek aukštesni.

Tas pats „Olympiakos“, pasak gynėjo, prieš atsakomąsias rungtynes kur kas atsakingiau pasižiūrėjo į užduotis gynyboje stabdant vieną šio sezono Eurolygos atradimų.

„Galiu pasakyti, kad sezono metu tikrai pajaučiau didesnį priešininkų dėmesį. Gal komandos tiesiog pasiekė optimalią formą, bet sezono pradžioje man buvo tikrai paprasčiau, galbūt varžovams dar tapdavau savotiška staigmena.

Dabar jau sudėtingiau, tačiau priešininkų dėmesys mane tik daro geresniu žaidėju. Manau, dabar oponentai ruošdamiesi rungtynėms į mane jau atkreipia dėmesį. Dėl to ir sunku, ir smagu“, – kalbėjo R. Jokubaitis.

Tą patį – tik dar stipriau – savo kailiu patiria ir „Žalgirio“ puolimo vedlys Marius Grigonis.

Jį „Olympiakos“ gynyba paliko su 6 taškais, nors gynėjas pasistengė kitaip padėti komandai ir išdalino 7 rezultatyvius perdavimus.

„Antrame rate man žaisti tikrai sunkiau. Varžovai keičia gynybas, bet jei noriu būti patikimas ir geras krepšininkas, turiu sužaisti geriau. Man išvis kurį laiką neina žaidimas... Gal dabar kažkas kitas bus lyderis, patemps. Džiugu, kad kiti surado kelių link krepšio, visi tikėjome, drąsinome vienas kitą ir laimėjome. Šį sezoną turbūt turime nusipirkę kažkokią sėkmę“, – sakė M. Grigonis.

Tuo metu paklaustas, kodėl „Žalgiris“ iki pertraukos metė tik du baudų metimus, komandos senbuvis atsiduso.

„Nenoriu šia tema plėstis. Bet šį sezoną taisyklių traktavimas labai pasikeitė“, – pažymėjo krepšininkas.

Pergalė prieš „Oly“ penktadienį leido „Žalgiriui“ išsiveržti į priekį skaičiuojant tarpusavio akistatų balansą. Per visą istoriją Eurolygoje komandos buvo susitikusios 27 kartus, kauniečiai laimėjo 14 sykių. Namuose svečius iš Pirėjo jie įveikė šeštą kartą paeiliui.

Primename, kad praėjusį spalį pirmojo rato dvikovoje Pirėjuje „Žalgiris“ laimėjo 68:67.

Kitą savaitę M. Schillerio auklėtiniai sužais dvejas rungtynes Ispanijoje: trečiadienį – su „Valencia“, penktadienį – su Vitorijos „Baskonia“. „Olympiakos“ svečiuosis pas Milano „Olimpia“ ir priims „Barcelona“.

"Žalgiris" - "Olympiakos" rungtynių statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)