Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas perėmė kamuolį iš paskutinę ataką rezgusio graikų gynėjo ir likus 0,8 sek. iki finalinės sirenos išplėšė šeimininkams pergalę 81:79.

„Olympiakos“ vairininkas G. Bartzokas po rungtynių atkreipė dėmesį į faktą, jog kauniečiai nuo paskutinės oponentų atakos gynėsi turėdami rezerve paskutinę komandinę pražangą.

„Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris taip pat neslėpė, jog Th. Walkupo užduotis buvo žaisti ties pražangos riba.

„Žalgirio“ suolas davė nurodymą prasižengti, Th. Walkupas tai ir bandė padaryti prieš K. Slouką... Tai buvo aiškus nurodymas. Ar pražangą reikėjo fiksuoti? Pone, tai ne mano darbas, sprendžia teisėjai. Tam jie čia ir yra“, – akivaizdžiai susinervinęs kalbėjo G. Bartzokas.

Ir tai buvo ne vienintelis epizodas, ištampęs 55-erių graiko nervus.

„Antroje pusėje žaidėme kantriai, susikurdavome gerų progų metimams, pirmavome 7 taškais. Tada padarėme viską, ką galėjome, kad pralaimėtume rungtynes. Tai – vien tik mūsų atsakomybė. Turime pakankamai patyrusių žaidėjų, kad rungtynių pabaigas sužaistume kitaip“, – ant auklėtinių širdo treneris.

K. Sloukas, Vassilis Spanoulis, Georgios Printezis – patirties „Olympiakos“ išties netrūksta.

Bet labai panašiu scenarijumi Pirėjo atstovai pralaimėjo „Žalgiriui“ ir pirmajame Eurolygos rate.

Delfi paklaustas, ar kovas su Lietuvos čempionais prisimins kaip apmaudžiausius šio sezono momentus, G. Bartzokas pripažino jaučiantis didelį nusivylimą.

„Mums tikrai apmaudu, nes abu kartus pirmavome rungtynių pabaigoje. Vieną kartą viską sugadino vienas Roko Jokubaičio puolime atkovotas kamuolys ir baudų metimai, dabar – patys matėte. Manau, kad turėjome laimėti bent jau šį mačą. Ką gi, toks jau krepšinis. Turėjome geriau užbaigti abejas rungtynes“, – pažymėjo „Olympiakos“ strategas.

Abiejose pusėse penktadienį stigo ilgalaikes traumas besigydančių žaidėjų. Kauno „Žalgiris“ žaidė be Patricio Garino ir Steve'o Vasturia, be to, nebuvo ir koronavirusu užsikrėtusio Mareko Blaževičiaus. „Olympiakos“ trūko Kosto Papanikolaou ir Giannoulio Larentzakio.

Pergalė penktadienį leido „Žalgiriui“ išsiveržti į priekį skaičiuojant tarpusavio akistatų balansą. Per visą istoriją Eurolygoje komandos buvo susitikusios 27 kartus, kauniečiai laimėjo 14 sykių. Namuose svečius iš Pirėjo jie įveikė šeštą kartą paeiliui.

Primename, kad praėjusį spalį pirmojo rato dvikovoje Pirėjuje „Žalgiris“ laimėjo 68:67.

Kitą savaitę M. Schillerio auklėtiniai sužais dvejas rungtynes Ispanijoje: trečiadienį – su „Valencia“, penktadienį – su Vitorijos „Baskonia“. „Olympiakos“ svečiuosis pas Milano „Olimpia“ ir priims „Barcelona“.

"Žalgiris" - "Olympiakos" rungtynių statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)