Šiuo metu tiek „Žalgirio“, tiek „Olympiakos“ komandos yra laimėjusios po 11 susitikimų ir suklupusios po 9 kartus. Taigi, mačo rezultatas turės didelės įtakos bendram ekipų išsidėstymui turnyro lentelėje.

Pirmojo rato dvikovą Atėnuose žalgiriečiai laimėjo po sėkmingai susiklosčiusios mačo pabaigos – 68:67. Abiems ekipoms tai apskritai buvo pačios pirmosios sezono rungtynės, o jų pabaigoje svarbų vaidmenį suvaidino Rokas Jokubaitis.

Ne veltui prieš šį mačą Graikijos žiniasklaida jaunajam gynėjui skyrė nemažą dėmesį, Gazzetta.gr publikacijoje 20-metis krepšininkas pavadintas „Lietuvos krepšinio stebuklu“.

„Žalgirio“ gynėjų liniją kalbėdamas apie artėjantį mačą išskyrė ir „Olympiakos“ treniruojantis Georgios Bartzokas.

„Laukia labai sunkios rungtynės. „Žalgiris“ yra labai greitai rungtyniaujanti komanda, laimėjusi ne vienas įtemptas rungtynes šį sezoną. Varžovai turi tiek pat pergalių, kiek turime mes – tai oponentas, kurį privalome gerbti.

„Žalgiris“ yra absoliučiai kito tipo varžovas nei ASVEL komanda, kurią įveikėme šią savaitę. Komanda turi 9-10 žaidėjų rotaciją, kai kurie iš jų kartu žaidžia daug metų ir vienas kitą puikiai pažįsta. „Žalgiris“ žaidžia intensyviai, greitai, kiekvienas puikiai žino, ką gali duoti komandai. Pavyzdžiui, kai Milaknis yra aikštėje, jie visada bando jam sudaryti sąlygas mesti iš toli. Taigi, mes kalbame apie komandą su puikiu vaidmenų paskirstymu, gera chemija“, – dėstė „Olympiakos“ vedlys.

„Tai yra komanda, su kuria nereikia lygintis greičiu. Varžovai turi net penkis greitus gynėjus – Lekavičių, Grigonį, Milaknį, Walkupą ir Jokubaitį. Jeigu tu iš anksto nekreipi dėmesio į jų intensyvumą, tu jau turi problemų, – pridūrė jis. – Apskritai „Žalgirio“ arena yra iš tų, kur sirgaliai atlieka svarbų vaidmenį, tačiau šį kartą jų faktorius eliminuotas.“

Treneriui pritarė ir panašias mintis išsakvė vienas iš labiausiai patyrusių „Olympiakos“ žaidėjų – puolėjas Georgios Printezis.

„Šios rungtynės yra iš tų, kurias privalome laimėti. Žaisime prieš pajėgią komandą, kurios krepšininkai puikiai pažįsta vieni kitus, žino savo vaidmenis. Turime būti susitelkę, aktyvūs gynyboje, primesti savo žaidimo tempa ir nugalėti, nes ši pergalė mums svarbi kovojant dėl vietos aštuonete“, – dėstė 35-erių veteranas, šį sezoną pelnantis po 8,4 taško ir atkovojantis po 2,6 kamuolio per rungtynes.

Žalgiris prieš Olympiakos Eurolygoje

Rezultatyviausias Pirėjo ekipos gretose yra kitas graikas – gynėjas Kostas Sloukas, vidutiniškai surenkantis po 11,6 taško ir po 6,2 karto asistuojantis komandos draugams. Po 10,6 taško per mačą prideda ir amerikietis atakuojantis gynėjas Shaquielle McKissicas, turintis gana akivaizdų Achilo kulną. Tikslą pasiekia tik 28,6 proc. jo ne taip jau retai išmetamų tritaškių.

Apskritai bendri abiejų komandų statistiniai rodikliai yra gana panašūs. Galima pažymėti, kad „Žalgiris“ gerokai taikliau už oponentus meta dvitaškius ir tritaškius, vidutiniškai per rungtynes praleidžia ir mažiau taškų nei būsimi varžovai (atitinkamai 77,5 ir 80,7).

Rungtynės Kaune prasidės tradiciniu laiku – 20 val.

Šis susitikimas „Olympiakos“ bus antras per šią savaitę. Antradienį atkeltose rungtynėse išvykoje po pratęsimo G. Bartzoko auklėtiniai 101:93 įveikė ASVEL. Būtent K. Sloukas tritaškiu išgelbėjo svečių kailį, paskutinę ketvirtojo kėlinio sekundę išplėšdamas pratęsimą.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)