Taip jis pareiškė duodamas interviu Katalonijos radijui.

„Kai atvyksti į „Barcą“, nemanai, kad čia būsi trumpai. Planuoji, kad tai yra ilgalaikis projektas – toks, kokio čia pastaraisiais metais nebuvo. Bet, žinoma, viskas priklauso nuo bosų, to, ar mes laimėsime, ir kitų dalykų.

Šiuo metu mes statome komandą. Pirmi metai bet kur būna sunkūs. Tai – normalu. Žaidėjai turi adaptuotis prie manęs, o aš prie jų. Reikia tikėtis, kad viskas bus gerai“, – teigė Šaras.

44-erių metų specialistas bosus paminėjo ne veltui: „Barcelona“ jau tris mėnesius yra be klubo prezidento, kai šį postą paliko Josepas Maria Bartomeu.

„Prezidento neturėjimas komplikuoja padėtį. Negalime su niekuo pakalbėti apie mūsų viziją. Taip pat negalime pasirašyti sutarčių su naujais žaidėjais. Turime tai išverti ir išlikti kantrūs. Ir labai tikiuosi, kad naujasis prezidentas sėkmingai vadovaus tiek klubui, tiek krepšinio sekcijai“, – vylėsi Š. Jasikevičius.

Paprašytas palyginti save ir buvusį FC „Barcelona“ Josepą Guardiolą, Šaras daug panašumų neįžvelgė.

„Jis – ramesnis už mane. Be to, tai, ko aš reikalauju, nėra nukreipta tiesiogiai į rezultatus. Turime žaisti gerai, o tai nepriklauso nuo to, ar laimi, ar pralaimi.

Žaidėjai žino, kad aš esu labai reiklus. Sakau dalykus taip, kaip aš juos matau. Stengiuosi būti sąžiningas tiek su savimi, tiek su kitais. Reikalavimai „Barsoje“ yra labai dideli, todėl kiekvieną dieną turime išspausti iš žaidėjų maksimumą“, – aiškino strategas.

Š. Jasikevičius buvo paklaustas ir apie dramatišką situaciją su prancūzu Thomasu Heurteliu, su kuriuo galiausiai buvo išsiskirta.

„Kai tik komandoje pasirodo naujas treneris, viskas keičiasi, todėl kiekvienas sezonas, o kartais ir kiekvienas mėnuo ar rungtynės, jau yra visai kita istorija. Todėl tai – geriausias sprendimas abiem pusėms. Linkime Thomasui viso ko geriausio.

Jis ilgai buvo svarbus klubui, bet šiemet dėl vienokių ar kitokių priežasčių nesugebėjome jo gerai išnaudoti. Dabar norime žiūrėti tik į priekį“, – tikino kaunietis.

Primename, kad „Barca“ ir Th. Heurtelis pagaliau susitarė ir krepšininkas paliko Barseloną.

Įžaidėją norėta sklandžiai perleisti kitam Eurolygos klubui: „Barcelona“ planavo Th. Heurtelį išsiųsti į Stambulo „Fenerbahčę“, o patys savo gretas papildyti Leo Westermannu. Visgi netrukus paaiškėjo, kad krepšininkas už Barselonos klubo nugaros derasi su Madrido „Real“, o ši situacija peraugo į didelį skandalą. Supykę katalonai nepriėmė prancūzo į lėktuvą po Turkijoje vykusių rungtynių.

Viskas baigėsi tuo, kad Th. Heurtelis buvo atskirtas nuo komandos ir iki Eurolygos žaidėjų perėjimo lango pabaigos liko nežaidžiančiu Barselonos ekipos nariu.

Nors galų gale jis ir tapo laisvuoju agentu, šį sezoną Eurolygoje prancūzas neberungtyniaus.

Sėkmingai sezoną pradėjusi „Barcelona“ tiek Eurolygoje, tiek Ispanijos ACB lygoje kol kas žengia antra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)