Dvejas pastarąsias Eurolygos rungtynes Lietuvos čempionai pralaimėjo Rusijoje – tiek Maskvos CSKA, tiek Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkams. Prieš tai M. Schillerio auklėtiniai džiugino 6 iš eilės pergalių serija.

Pirėjo komanda į Kauną atvyko pakiliai nusiteikusi – antradienį po pratęsimo išvykoje įveikė Vilerbano ASVEL ekipą ir laimėjo 4 iš 5 paskutinių savo rungtynių.

Tačiau Lietuvos čempionams galvas labiau sopa ne dėl būsimų varžovų, o dėl COVID-19.

Trečiadienį Kauno „Žalgirį“ pasiekė nemaloni žinia, kad Mareko Blaževičiaus COVID-19 testo atsakymas yra teigiamas. Kitų žaidėjų ir trenerių štabo narių trečiadienį atliktų testų rezultatai buvo neigiami, tačiau klubas ėmėsi atsargumo priemonių ir priėmė sprendimą nuo ekipos atskirti dar du krepšininkus – Karolį Lukošiūną ir Marių Grigonį.

Vienas artimiau kontaktavo su M. Blaževičiumi, o kauniečių lyderis – dėl persišaldymo. Sulaukus jų neigiamų testų atsakymų abiem krepšininkams buvo leista prisijungti prie komandos ketvirtadienį.

„Norime būti 100 proc. saugūs, kad nenukentėtų treniruočių kokybė ir būsimos rungtynės. Nenorime rizikuoti. Gaila Mareko, bet jam viskas gerai, jaučiasi jis neblogai, juo rūpinamasi. Jis buvo greitai atskirtas nuo komandos. Vakare laukiame antro likusios komandos narių testo rezultatų“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Pagal Eurolygos saugumo protokolą, jei komandos žaidėjai sulauks antro testo neigiamų rezultatų, galės žais penktadienį su „Olympiakos“.

„Kalbant apie „Olympiakos“, tai yra komanda, kuri statistiškai dažnai stoja prie baudų metimo linijos, agresyvi, blokuoja daug metimų, kuria ilgas atakas. Taip pat tai komanda, kuri turi pagrindinį žaidėją – Kostą Slouką, pastaruoju metu itin gerai rungtyniaujantį. Varžovų ekipa kokybiškai subalansuota – turi daug žaidėjų, priklausomai nuo rungtynių galinčių pelnyti po 15-20 taškų. Tikrai laukia kieta kova, esame turnyrinės lentelės kaimynai. Situacija tokia, kad norima laimėjus nustumti varžovą žemiau turnyro lentelėje“, – spaudos konferencijoje kalbėjo M. Schilleris.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ dvikovos Kaune pradžia numatyta penktadienį 20 val.

Sezono pradžioje tarpusavio dvikovoje „Žalgiris“ sugebėjo išplėšti pergalę Pirėjuje 68:67, o per visą 25 susitikimų istoriją graikų klubas vos viena pergale lenkia „Žalgirį“ – 13:12.

Kitą savaitę M. Schillerio auklėtinių vėl laukia dviejų rungtynių iššūkis – Ispanijoje per tris dienas susigrums su Valensijos „Basket“ ir Vitorijos „Baskonia“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)