„Rytas“ namuose 95:83 (26:20, 16:20:, 31:17, 22:26) nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“ (5/11).

Tiesa, vilniečių pergalę kiek apkartino incidentas rungtynių pradžioje. Jau 2 min. čiurnos traumą patyrė ir aikštėje daugiau nebepasirodė Martynas Echodas.

Šis susitikimas „Rytui“ buvo pirmasis po permainų trenerių štabe – šiuo metu prie klubo vairo stovi prieš tai asistentu dirbęs G. Žibėnas, nors debiutuoti „Betsafe-LKL“ jis jau buvo spėjęs, kai pavadavo diskvalifikuotą D. Kairį.

Vilniečiams tai trečia iš eilės pergalė „Betsafe-LKL“, jie išsaugo trečią poziciją turnyro lentelėje.

Pirmoji mačo dalis buvo ganėtinai banguojanti, sužaidus 20 min. „Rytas“ pirmavo vos 42:40.

Visgi po pertraukos vilniečiai surengė spurtą 12:0 ir pabėgo nuo varžovų, o vienu metu komandas skyrė netgi 20 taškų (71:51). Svečiai nekapituliavo ir bandė kibti šeimininkams į atlapus iki mačo pabaigos, tačiau realios intrigos nebesugrąžino.

Vilniečių gynėjas Dovis Bičkauskis sužaidė ir naudingiausią, ir rezultatyviausią mačą, pademonstravęs fantastinį taiklumą – gynėjas neprametė nė vieno metimo. Jo sąskaitoje 20 taškų, 2 atkovoti ir 3 perimti kamuoliai bei 27 naudingumo balai.

„Po Echodo traumos visas planas griuvo, tačiau žaidėjų reakcija buvo neįtikėtina ir visi kreditai eina tik krepšininkams. Panašu, kad aš jiems būsiu likęs skolingas picos“, – po mačo pažymėjo G. Žibėnas.

„Kai treneris pasikeičia, visada būna tam tikras emocinis užtaisas. Dabar svarbu, kad mes tą energiją išlaikytume. Manau, kad šiandien dešimtbalėje sistemoje tą energiją galima vertinti 11 balų. Nežinau, kam būtume pralaimėję“, – pažymėjo naujasis „Ryto“ treneris.

Jis patvirtino, kad prie komandos trenerių štabo jungiasi vyriausiojo Lietuvos rinktinės trenerio Dariaus Maskoliūno sūnus Gustas, kuris „Ryto“ ekipoje bus atsakingas už vaizdo įrašų peržiūrą.

Apskritai taškais šį kartą pasižymėjo 9 iš 10 aikštėje pasirodžiusių šeimininkų žaidėjų. Be jų liko vienintelis greitai rungtynes pabaigęs M. Echodas.

Primename, kad be M. Echodo šiuo metu traumuotų Vilniaus komandos žaidėjų sąraše yra Kristianas Kitsingas, Andrew Goudelockas ir Rokas Gustys.

„Rytas“: Dovis Bičkauskis 20 (6/6 dvit., 2/2 trit., 2/2 baud.), Arnas Butkevičius 15, Gytis Radzevičius 13 (6 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas 12, Ryanas Boatrightas ir Keithas Bensonas (6 atk. kam.) – po 10 taškų.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 17 (6 atk. kam.), Matas Jogėla 15 (6 atk. kam.), Giedrius Stankevičius 12, Norbertas Giga 10 (6 atk. kam.) taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)