Pusmetį sostinės ekipą treniravęs ir dar pustrečių metų tai daryti turėjęs D. Kairys iš pareigų buvo atleistas po žeminančio pralaimėjimo Utenos „Juventus“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje.

Prieš tai „Rytas“ atsisveikino ir su viltimis pratęsti pasirodymą FIBA Čempionų lygoje, o Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) vicečempionai kol kas rikiuojasi tik treti (9/5) ir taip pat turi ginti šią poziciją nuo „Juventus“ (8/5).

„Noriu padėti žaidėjams susigrąžinti meilę krepšiniui“, – antradienį paklaustas, su kokiomis mintimis pradėjo darbą vyriausiojo trenerio poste, sakė G. Žibėnas.

Padėkojęs klubo vadovams už parodytą pasitikėjimą, 36-erių specialistas neslėpė, jog komandos mikroklimatas pastaruoju metu nebuvo geras.

Atsisveikinus su D. Kairiu, G. Žibėnas teigė pirmose dviejose treniruotėse pastebėjęs „daugiau žaidėjų šypsenų nei būdavo įprasta anksčiau“.

„Nesakyčiau, kad žaidėjai priėmė permainas išskėstomis rankomis, bet reagavo į jas tikrai pozityviai. Jie palaiko pokyčius. Aišku, kalbėti yra viena, o realiai bus matyti per artimiausias rungtynes – kaip komanda žais, kaip stengsis kovoti“, – pažymėjo treneris.

Vilniečiai per artimiausią savaitę sužais trejas rungtynes. Trečiadienį ir šeštadienį laukia LKL akistatos atitinkamai su Klaipėdos „Neptūnu“ ir „Šiauliais“, kitą antradienį – nieko nebelemsianti Čempionų lygos dvikova su Strasbūro SIG (Prancūzija).

„Bandysime įdiegti labai mažų pakeitimų gynyboje, išgryninti kiekvieno žaidėjo atsakomybę, pakeisti treniruočių rutiną. Laiko yra nedaug, bet kiekvieno krepšininko supratimas apie savo atsakomybę ginantis turi pasikeisti dramatiškai. Žaisti prasčiau neturime teisės, bandysime išbristi iš šios duobės, parodydami, kokie esame iš tikrųjų“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Paklaustas apie ekipos sudėtį, jis teigė, jog pastiprinimas Maurice'o Ndouro jau netekusiam ir, neoficialiomis žiniomis, dar kelis žaidėjus pakeisti norinčiam „Rytui“ bus būtinas, tačiau paieškų rinkoje skubinti neketinama.

Primename, kad G. Žibėnas dirbti „Ryte“ pradėjo praėjusią vasarą, grįžęs iš Indonezijos, kur treniravo Džakartos „Stapac“ komanda.

Jo trenerių štabe lieka graikas Georgios Dedas, prie kurio prisijungė iš Vilniaus „Perlo Energijos“ pakviestas Lietuvos rinktinės stratego Dariaus Maskoliūno sūnus Gustas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)