Eurolygos rungtynes CSKA įprastai žaidžia Eurolygos standartus atitinkančioje „Megasport“ arenoje, pastatytoje 2006-aisiais ir krepšinio rungtynių metu galinčioje sutalpinti iki 13 tūkst. žiūrovų, nors jų tiek niekada ir nesusirenka.

Tuo metu didžiąją dalį treniruočių pagrindinė CSKA ir dvi maskviečių dublerių komandos rengia gana netoli esančioje Aleksandro Gomelskio vardo USH CSKA arenoje, kurios artimiausiu metu nebeliks.

Paskelbta, kad 1979-aisiais statyta arena „morališkai paseno“ ir per artimiausius šešerius metus bus nugriauta, ant Rusijos federacijos gynybos ministerijai priklausančios žemės ateityje turėtų iškilti naujas multifunkcinis sporto kompleksas.

Kaip antradienį Rusijos žiniasklaidai skundėsi A. Vatutinas, ši žinia CSKA buvo netikėta – ją klubo prezidentas pavadino „dūriu į nugarą“.

„Iš esmės per artimiausią pusmetį atsidursime gatvėje. Teoriškai yra tikimybė, kad pagrindinė komanda negalės pilnavertiškai užbaigti sezono. Tikrai mąstysime, ar ateityje neverta persikelti į kitą miestą. Problema ta, kad kur sužaisti rungtynes rasime, bet kur nuolat treniruotis neturėsime. Prarandame viską – treniruočių salę, medicinos kompleksą, ofisą, parduotuvę, muziejų, sandėlius, absoliučiai visą infrastruktūrą. Šiaip jau tragiškomiška, kad tituluočiausias Rusijos klubas lieka benamis“, – dėstė A. Vatutinas.

„Artėja klubo 100-mečio jubiliejus, o su mumis pasielgia šitaip. Tiek metų gynėme organizacijos vardą, dovanojome jai pergales, o mums smogia tiesiai į nugarą. Beprecedentis įvykis. Daugiau nei 30 metų nuolat be strigimų ir vėlavimų atsiskaitydavome už nuomą, o su mums pasielgė kaip su neprašytais svečiais. Sprendimas buvo priimtas tiesiog žaibiškai“, – Gynybos ministerijai priekaištų turėjo A. Vatutinas.

Anot jo, klubas gali svarstyti visišką persikėlimą į „Megasport“ areną, tačiau bent jau kol kas nuolatinis jos nuomos mokestis yra itin didelis net ir vienam turtingiausių Eurolygos klubų. Apie naujos arenos ir bazės statybą Rusijos sostinėje CSKA apskritai nesvarsto. Pasak A. Vatutino, tokios statybos Maskvoje būtų per didelė prabanga net ir pagrindiniam klubo valdytojui – „Norilsk Nickel“ kompanijai.

CSKA laimėjo 2018-2019 m. Eurolygos čempionatą. Praėjęs sezonas buvo nutrauktas dėl koronaviruso pandemijos, o šiuo metu CSKA komanda ir vėl yra turnyro lentelės lyderė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)