Žalgiriečiai prisijungė prie bilietus į finalinį renginį jau anksčiau iškovojusių Utenos „Juventus“, Panevėžio „Lietkabelio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandų.

Kauno „Žalgiris“ atsakomajame ketvirtfinalio mače rezultatu 103:77 (30:18, 24:19, 22:27, 27:13) antrą kartą pranoko Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Šimtąjį tašką šeimininkams dėjimu pelnė vidurio puolėjas Martinas Gebenas, paskui dar pataikęs ir tritaškį.

Net 28 taškus nugalėtojams per 18 minučių surinko Lukas Lekavičius (4/6 dvitaškiai, 5/5 tritaškiai, 5/5 baudos).

15 taškų ir 8 rezultatyviais perdavimais pasižymėjo Rokas Jokubaitis.

Susitikimo nebaigė „Žalgirio“ lyderis Marius Grigonis, kuris pajuto peršalimo simptomus ir per didžiąją pertrauką paliko areną bei iškeliavo namo.

Tiesa, spaudos konferencijoje Martinas Schilleris nuramino dėl savo auklėtinio sveikatos. „Jo COVID-19 testas neigiamas, taigi tai yra tiesiog peršalimas“, – teigė strategas.

Pirmąją dvikovą svečiuose 98:82 taip pat laimėjo žaliai-balti.

M. Schillerio auklėtiniai KMT pusfinalyje susikaus su „Neptūno“ klubu, o kitą pusfinalio duetą sudarys „Juventus“ ir „Lietkabelis“.

Primename, kad kauniečių jau penktadienį namuose laukia ir svarbus Eurolygos mūšis su Pirėjo „Olympiakos“.

„Žalgiris“ savo pranašumu neleido abejoti nuo pat mačo pradžios. Kauno ekipa atlaikė bet kokius pasvaliečių bandymus apkarpyti deficitą, o labiausiai prie pergalės prisidėjo puikus Luko Lekavičiaus žaidimas. Gynėjas pelnė 28 taškus, krepšį iš žaidimo atakuodamas net 81 proc. tikslumu.

Susitikimo pradžioje žaidimas buvo apylygis, kol šeimininkų ekipą į priekį truktelėjo Marius Grigonis, taškais ir išprovokuotomis pražangomis baudęs pasvaliečius (15:10). Nuo suolo pakilę kauniečių žaidėjai tęsė pradėtą darbą ir po pirmojo kėlinio „Žalgiris“ jau turėjo solidų pranašumą – 30:18.

Antrajame ketvirtyje žaliai-baltų persvara pasiekė jau 20 taškų – 41:21. Tuomet Edgaras Želionis inicijavo pasvaliečių spurtą 14:3 ir jų deficitas ženkliai sumažėjo (35:44). Visgi pirmosios rungtynių dalies pabaiga priklausė šeimininkams. Jie ilsėtis išėjo pirmaudami 54:37.

Po ilgosios pertraukos kauniečiams jau nepadėjo M. Grigonis, pajutęs peršalimo simptomus ir palikęs „Žalgirio“ areną. Įpusėjus trečiajam kėliniui, svečiams pavyko priartėti net iki 4 taškų – 57:61, tačiau arčiau varžovų kauniečiai neprisileido ir paskutinį kėlinį pasitiko tvirtai kontroliuodami rungtynes ir seriją (76:64).

Per paskutiniąsias 10 minučių didesnės intrigos „Pieno žvaigždėms“ sukurti jau nepavyko. Abi ekipos ant parketo išleido mažiau rungtyniaujančius krepšininkus, „Žalgiriui“ 100-ąjį tašką pelnė Martinas Gebenas, o galutinis mačo rezultatas skelbė apie abejonių nekeliantį kauniečių triumfą – 103:77.

„Žalgiris“: L. Lekavičius 28, R. Jokubaitis 15, Th. Walkupas 12, K. Lukošiūnas 11, M. Gebenas 8, M. Grigonis 7 taškai.

„Pieno žvaigždės“: E. Želionis 20, B. Mirkovičius 11, K. Giedraitis 11, P. Petrilevičius ir D. Amigo po 8, T. Lekūnas 7 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)