Rytiečiai namuose nesugebėjo atsirevanšuoti net 15 tritaškių įskraidinusiam Utenos „Juventus“ klubui ir pralaimėjo 78:105 bei baigė savo pasirodymą KMT turnyre.

Nepaisant to, vyriausiasis treneris Donaldas Kairys neplanavo palikti savo posto.

Pirmą susitikimą 89:87 taip pat laimėjo „Juventus“, taigi vilniečiams, likusiems be į Kiniją išvykusio Maurice'o Ndouro, buvo reikalingas revanšas didesniu nei dviejų taškų skirtumu.

„Ryto“ pralaimėjimą dar labiau apkartino vieno lyderių Andrew Goudelocko trauma. Amerikietis įžaidėjas dar pirmame kėlinyje po susidūrimo krito ant parketo, surėkė iš skausmo ir pats nuo jo pakilti ilgai nesugebėjo. Iškart po šio epizodo A. Goudelockas iškeliavo į rūbinę.

„Žinoma, visai ne tokio rezultato tikėjomės. Po pirmų silpnų rungtynių išvykoje žinojome, kad galime žaisti daug geriau. Bet „Juventus“ tritaškiai, kurių neturėjome duoti išmesti, mus tiesiog žudė. Jie jų išmetė per daug, o pataikė dar daugiau – net ir keletą nelogiškų. Varžovai žaidė kaip ant sparnų, o tokio jausmo, lengvumo ir pasitikėjimo mums labai trūko.

Komanda yra daužoma, nuo pat sezono pradžios ji yra žiauriuose dantračiuose – pradedant traumomis, medicinėmis problemomis, žaidėjų išvykimais ir pasikeitimais. Visas tas tonas neleidžia mums sužaisti gerai, pavyzdžiui, įmesti kai kurių laisvų metimų. Ir aš vyrus suprantu, bet vis tiek tai labai skaudus pralaimėjimas“, – spaudos konferencijoje sakė D. Kairys.

Tiesiai šviesiai apie galimą atsistatydinimą paklaustas 43-ejų metų specialistas atsakė tvirtai ir neigiamai.

„Ne, man visiškai nekyla toks noras. Aš esu treneris, kovotojas, myliu ir gerbiu komandą bei noriu jai padėti kuo tik sugebu. Trauktis nesiruošiu, bet suprantu, kad susitikimas su klubo vadovais ir pokalbis bus. Ir jeigu toks sprendimas bus, tai jis bus jų.

Yra dar daug nesužaistų rungtynių. Dar turime sveikų vyrų, kurie nori žaisti ir kuriuos man reikia treniruoti“, – tikino strategas.

Vis dėlto jau netrukus paaiškėjo, kad „Ryto“ ir D. Kairio keliai visgi skiriasi. Apie tai oficialiai pasklebė pats klubas.

„Pirmiausia norėtumėme atsiprašyti už pastaruoju metu demonstruojamus komandos rezultatus, kurie netenkina nei klubo, nei Vilniaus krepšinio bendruomenės. Todėl po šių rungtynių kitokio sprendimo negalėjo būti. Tikėjome Donaldu ir jo darbu Vilniuje, tačiau žvelgiant į rezultatus – pokyčiai neišvengiami. Linkime jam sėkmės kitose karjeros stotelėse“, – pareiškė „Ryto“ valdybos pirmininkas Darius Gudelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)