Pirmą tarpusavio mačą panevėžiečiai buvo laimėję 87:68, tad Prienų klubo laukė rimtas iššūkis, kurio įveikti nepavyko.

Citadele KMT pusfinalyje „Lietkabelio“ jau laukia Vilniaus „Rytą“ parklupdžiusi Utenos „Juventus“ ekipa. Beje, panevėžiečiai finalo ketvertą pasiekia jau penktą kartą iš eilės.

Nenado Čanako auklėtiniai visų rungtynių metu kontroliavo situaciją, nors antrajame kėlinyje buvo prošvaisčių, kad „CBet“ dar pakovos. Gera atkarpa vienu metu leido išsiveržti į priekį (37:36), tačiau labai greitai „Lietkabelis“ susiėmė ir ketvirtį baigė jau su dviženkliu skirtumu – 54:44.

Po didžiosios pertraukos maksimali šeimininkų persvara siekė 19 taškų (70:51), o vienintelis dalykas, kurį „CBet“ dar nuveikė, tai sušvelnino skirtumą iki mačo pabaigos.

Panevėžio komandoje rezultatyviausiai žaidė Kyle’as Vinalesas ir Margiris Normantas (7/8 dvitaškiai), pelnę po 17 taškų ir žaidę atitinkamai 20 ir 18 minučių. K.Vinalesas taip pat atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, tad su 22 naudingumo balais tapo naudingiausiu savo klube.

14 taškų pridėjo Paulius Valinskas (4/5 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 5 rez. perd.), 9 – Gytis Masiulis.

Prienų klubui 23 taškus pelnė Mindaugas Sušinskas, 20 – Tomas Digbeu, 16 – Justinas Jogminas (4/4 dvitaškiai).

Labiausiai rezultatyviais perdavimais išsiskyrė 8 atlikęs Dominykas Domarkas, kurio sąskaitoje taip pat – baudos metimais pelnyti 5 taškai, tuo tarpu Simas Jarumbauskas buvo šalia dvigubo dublio – 9 taškai, 11 atkovotų kamuolių.

Pirmą KMT pusfinalio porą sudarys „Žalgirio“–„Pieno žvaigždžių“ ir „Neptūno“–„Šiaulių“ serijų nugalėtojai, o antrąją – „Juventus“–„Lietkabelis“.

Sekmadienį 16 val. Klaipėdoje susikaus „Neptūnas“ ir „Šiauliai“ (pirmoji akistata – 91:76), o pirmadienį 19 val. Kauno „Žalgiris“ namuose priims Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (pirmasis susitikimas – 98:82).

Abejas rungtynes tiesiogiai transliuos portalas „Delfi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)