Uteniškiai atsakomajame turnyro ketvirtfinalio mūšyje sostinėje antrą kartą net 105:78 (26:23, 28:13, 23:28, 28:14) pranoko Vilniaus „Rytą“ ir užtikrintai žengė į pusfinalį.

Pirmą susitikimą 89:87 taip pat laimėjo „Juventus“, taigi vilniečiams, likusiems be į Kiniją išvykusio Maurice'o Ndouro, buvo reikalingas revanšas didesniu nei dviejų taškų skirtumu. To jiems padaryti nepavyko: Žydrūno Urbono kariauna triumfavo bendra 29 taškų persvara – 194:165.

„Rytas“ šią savaitę iškrito jau antro turnyro – Donaldo Kairio auklėtiniai prieš tai buvo eliminuoti iš FIBA Čempionų lygos, kur per penkis turus sugebėjo iškovoti tik vieną pergalę ir liko paskutiniai E grupėje.

Įspūdingas rungtynes sužaidė „Juventus“ snaiperis M. Gecevičius. Patyręs krepšininkas nė karto nemetė dvitaškio, tačiau pataikė 7 iš 9 tritaškių ir surinko 26 taškus bei atkovojo 5 kamuolius.

Utenos ekipą į priekį taip pat vedė tris tritaškius pataikęs ir 18 taškų pelnęs I. Vaitkus, dvigubą dublį – 11 taškų ir 11 rezultatyvių perdavimų – atlikęs Vaidas Kariniauskas.

Neblogas rungtynes sužaidė ir 12 taškų pelnęs bei galingą bloką Martynui Echodui atlikęs Žygimantas Skučas.

„Ryto“ pralaimėjimą dar labiau apkartino vieno lyderių Andrew Goudelocko trauma. Amerikietis įžaidėjas dar pirmame kėlinyje po susidūrimo krito ant parketo, surėkė iš skausmo ir pats nuo jo pakilti ilgai nesugebėjo. Iškart po šio epizodo A. Goudelockas iškeliavo į rūbinę.

Naudingiausias „Ryto“ komandoje buvo Dovis Bičkauskis. Gynėjas pelnė 15 taškų ir surinko 19 naudingumo balų.

Ilgiausiai „Ryto“ ekipoje žaidė beveik pusvalandį aikštelėje praleidęs centras Martynas Echodas. Po M. Ndouro išvykimo šiam vidurio puolėjui teko dar svarbesnis vaidmuo po krepšiais, tačiau per 29 min. M. Echodas įspūdingų skaičių nefiksavo: 13 taškų, 4 atkovoti kamuoliai, 4 klaidos ir 7 naudingumo balai.


„Rytas“: D. Bičkauskis 15, Arnas Butkevičius 14 (6 atk. kam.), M. Echodas 13, Ryanas Boatrightas 11 (4 rez. perd.), Mindaugas Girdžiūnas 10 taškų.

„Juventus“: M. Gecevičius 26 (7/9 tritaškiai), I. Vaitkus 20 (3/6 tritaškiai), Ž. Skučas 12, V. Kariniauskas (11 rez. perd.) ir Bryantas Crawfordas po 11 taškų.

Vilniečiams mačas prasidėjo itin prastai: įpusėjus pirmam kėliniui jie atsiliko 6:19, o A. Goudelockas, nesėkmingai nusileidęs ant komandos draugo kojos, patyrė čiurnos traumą ir paliko aikštę. Tiesa, net ir po tokio ledinio dušo rytiečiai nepakriko bei beveik pasivijo varžovus – 23:26.

Nors antro ketvirčio pradžioje šeimininkai dar pridėjo minispurtą 5:0 ir išsiveržė į priekį (28:26), „Juventus“ krepšininkai irgi padidino savo apsukas bei pateikė savo atsakymą. Po kelių Martyno Gecevičiaus tritaškių ir sėkmingos Žygimanto Skučo atkarpos puolime uteniškiai prieš didžiąją pertrauką susikrovė solidžią persvarą – 36:54.

Trečiame kėlinyje skirtumas tarp komandų išsaugo iki 20 taškų (39:59), bet „Ryto“ kapitonas Arnas Butkevičius inicijavo saviškių spurtą 10:0 ir privertė Ž. Urboną prašyti minutės pertraukėlės – 49:59. Vis dėlto svečiai keliais taikliais šūviais iš toli stabilizavo padėtį – 64:77.

Rytiečiai trumpam dar priartėjo iki vienženklio atstumo – 68:77, tačiau atvykėliai iš Utenos buvo išsaugoję daugiau jėgų ir įpusėjus ketvirtam kėliniui jau užuodė pergalę – 70:90. Galutinis rezultatas – net 78:105.


Taip pat šeštadienį 19 val. įvyks ir atsakomasis mūšis tarp Panevėžio „Lietkabelio“ ir Prienų „CBet“ (pirmoji dvikova – 87:68).

Sekmadienį 16 val. Klaipėdoje susikaus „Neptūnas“ ir „Šiauliai“ (pirmoji akistata – 91:76), o pirmadienį 19 val. Kauno „Žalgiris“ namuose priims Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (pirmasis susitikimas – 98:82).

Visas šias rungtynes taip pat transliuos portalas „Delfi“.

KMT pusfinalio poras sudarys „Žalgirio“–„Pieno žvaigždžių“ ir „Neptūno“–„Šiaulių“ bei „Ryto“–„Juventus“ ir „Lietkabelio“ ir „CBet“ serijų laimėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (363)