„Barcelona“ penktadienį išvykoje 88:75 įveikė Maskvos CSKA ir nuo turnyre pirmaujančių Dimitrio Itoudžio auklėtinių dabar atsilieka viena pergale.

„Reikia pasveikinti žaidėjus. Rungtynių pradžia buvo išties prasta ir buvau tikrai išsigandęs, kad nepasiruošėme taip, kaip reikia. Tačiau su kiekvienu ketvirčiu žaidėme vis solidžiau ir tai matyti statistikoje. Nepaprastai sudėtinga leisti CSKA pelnyti per kėlinį 16, 15 ir 19 taškų. Tiesa? – kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Barcelonos“ strategas teigė, kad antroje dalyje katalonai jau kontroliavo rungtynių eigą: „Pirmoje dalyje pralaimėjome kovą dėl kamuolių ir CSKA išties dominavo. Išsprendėme šią problemą ir, laimei, pataikėme svarbius metimus, dėl ko reikia pagirti mūsų snaiperius. Krepšinį lengviau žaisti, kai pataikai“.


Šaras išskyrė ir varžovų lyderį Mike'ą Jamesą, kurį, anot lietuvio, itin sudėtinga dengti. „Dar jie puikiai kovojo puolime dėl kamuolių. Tikrai įspūdinga, nemačiau dar tokios statistikos. Tad be M. Jameso dar mums svarbus faktorius buvo ir atkovoti kamuoliai“, – pastebėjo jis.

M. Jamesas buvo rezultatyviausias CSKA ekipoje su 18 taškų, o maskviečiai puolime atkovojo net 18 kamuolių.

„Sveikinu „Barceloną“ ir savo draugą Šarą. Jie nusipelnė pergalės. Kol turėjome jėgos ir buvome, jei galiu vartoti tokį žodį, švieži, dominavome ir žaidėme gerą krepšinį“, – po rungtynių pastebėjo D. Itoudis.

CSKA strategas kalbėjo, kad jo auklėtiniai gerai pradėjo rungtynes, tačiau juos kamavo nuovargis: „Tai labai aiškiai matėsi, kai turėjome 12 taškų pranašumą ir prasidėjo klaidos – atkarpa 4:13. Kiekviena klaida kainuoja – neturime atakos, o varžovai pelno taškus, kurie dvigubinasi. Mes nepelnome taškų, jie pelno – tai yra -4. O kai tai kartojasi triskart? Davėme kovą, surinkome daugiau naudingumo balų, mažiau klaidų, daugiau rezultatyvių perdavimų ir daugiau atkovotų kamuolių, bet 4 tritaškiai iš 21 yra tikrai ne mūsų statistinis skaičius“.

CSKA - "Barcelona" rungtynių statistika

25 taškus nugalėtojams pelnęs Corry Higginsas, anksčiau atstovavę CSKA komandai, džiaugėsi gera „Barcos“ koncentracija.

„Pradžia tikrai buvo per švelni, tačiau mums pavyko pakeisti rungtynes pradėjus žaisti agresyviau ir kiečiau. Visiškai nesvarbu buvo, ką daro varžovai, mums svarbu buvo pakeisti savo nusiteikimą ir daryti tai, ką privalome aikštėje“, – sakė jis.

„Barcelona“ kitą savaitę žais Belgrade su „Crvena Zvezda“ , o maskviečiai – namie su Stambulo „Fenerbahče“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)