Trečiadienį „Žalgirį“ namuose įveikusi CSKA (15/4) ekipa išlieka pirmoje turnyro lentelės vietoje, nuo antrą poziciją užimančios „Barcelonos“ (13/6) atitrūkusi dviem pergalėmis.

Kaip artėjant susitikimui pastebėjo Š. Jasikevičius, CSKA aukščiausioje Eurolygos pozicijoje yra toli gražu ne atsitiktinai.

„Mes susidursime su šiuo metu pačia geriausia Europos komanda ir esu įsitikinęs, kad mūsų laukia vienos iš sunkiausių sezono rungtynių“, – pažymėjo „Barcelonai“ vadovaujantis lietuvis.

„Paskutiniu metu CSKA labai pagerino savo kovą dėl atšokusių kamuolių“, – pridūrė Šaras. Šią aplinkybę savo kailiu pajuto ir „Žalgiris“, po lenta „armiečiams“ trečiadienį nusileidęs 26-44.

Tai gali tapti labai svarbiu faktoriumi, nes Maskvoje „Barcelona“ versis be trijų priekinės linijos žaidėjų – Nikolos Mirotičiaus, Victoro Clavero ir Brandono Davieso. Nors jie jau pradėjo treniruotis, kol kas komandai padėti dar negali.

Savo ruožtu CSKA žais be traumuotų Willo Clyburno ir Danielio Hacketto.

CSKA prieš "Barceloną" Eurolygoje

„Abi komandos turi svarbių netekčių ir tai nedžiugina gerbėjų. Tačiau, bet kuriuo atveju, mes turime žaisti ir turime laimėti. Po antradienio rungtynių su „Chimki“ mes turėjome šiek tiek laiko atsipūsti ir pastudijuoti varžovų žaidimą. Kaip jau minėjau, mums reikės spręsti atkovotų kamuolių problemą ir stabdyti greitus varžovų antpuolius“, – teigė Š. Jasikevičius.

Primename, kad „Barcelona“, kaip ir „Žalgiris“, šią savaitę reziduoja Rusijoje ir su šios šalies komanda žais antras rungtynes per savaitę. Antradienį katalonai 87:75 nugalėjo Rimo Kurtinaičio treniruojamą Maskvos srities „Chimki“.

CSKA treniruojantis graikas Dimitris Itoudis artėjantį mačą vertino panašiai, kaip ir Š. Jasikevičius.

„Laukia itin sunkios rungtynės, kuriose prireiks kiekvieno indėlio, pasiaukojimo. Kaip jau minėjau, per rungtynes su „Žalgiriu“ mes panaudojome 11 krepšininkų ir kiekvienas kažkuo prisidėjo prie komandinės pergalės. Čia bus panašus susitikimas: „Barcelona“ – komanda, kuri aukojasi, galinga komanda. Mes turime nuostolių, bet jų turi ir varžovai“, – dėstė jis.

Tai bus antroji CSKA ir „Barcelonos“ akistata šį sezoną. Pirmąsias komandų tarpusavio rungtynes Ispanijoje, vykusias dar spalio 1-ąją, 76:66 laimėjo Š. Jasikevičiaus kariauna.

Tuomet abi komandos buvo pajėgiausių sudėčių, o „Barcos“ gretose rezultatyviausiai žaidė abu šiandien nerungtyniausiantys krepšininkai – B. Daviesas (18 taškų) ir N. Mirotičius (17 taškų). Minėtosios rungtynės abiem ekipoms buvo pirmosios šiame Eurolygos sezone.


Rungtynės tarp Maskvos ir Barselonos komandų prasidės 19 val.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)