Šeštadienį, 17 val., antrą kartą santykius aiškinsis Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ krepšininkai (pirmoji dvikova 87:89).

Taip pat šeštadienį, 19 val., įvyks ir atsakomasis mačas tarp Panevėžio „Lietkabelio“ ir Prienų „CBet“ (pirmoji dvikova 87:68).

Sekmadienį, 16 val., Klaipėdoje susikaus „Neptūnas“ ir „Šiauliai“ (pirmoji dvikova 91:76).

Pirmadienį, 19 val., ketvirtfinalio etapas baigsis Kaune, kur „Žalgiris“ žais su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ (pirmoji dvikova 98:82). Visas šias rungtynes transliuos Delfi.

„Manau, trys komandos yra aiškios: tai „Žalgiris“, „Lietkabelis“ ir „Neptūnas“. Ketvirta komanda... Čia bus labai įdomu, labai“, – žvelgdamas į ketvirtfinalio atsakomuosius mačus LKL.lt sakė krepšinio specialistas ir treneris Tomas Purlys.

„Rytas“ į kitą etapą pateks tik tuo atveju, jei pavyks iškovoti pergalę didesniu nei dviejų taškų skirtumu.

Po pirmosios dvikovos Utenoje „Juventus“ žaidėjai, pavyzdžiui, Martynas Gecevičius, viešai prabilo apie tai, kad nebėra priežasčių bijoti dabartinio „Ryto“. O kaip į tai reaguoja patys sostinės ekipos žaidėjai?

„Daug dabar kalbų įvairiausių. Stengiamės negalvoti, nekreipiame dėmesio. Aišku, problemos akivaizdžios, bet mes, kaip žaidėjai, turime tiesiog daryti savo darbą. Žaidimo planas, pasirengimas jau yra trenerių užduotis“, – LKL.lt sakė „Ryto“ puolėjas Gytis Radzevičius.

Kalbėdamas apie pirmąją komandų akistatą, Vilniaus ekipos žaidėjas pripažino, kad vaizdas aikštelėje netenkino nė vieno komandos nario – jei tai pasikartos, patekti į kitą etapą bus labai sunku.

„Tai buvo sunkios rungtynės. Faktas, kad galėjome sužaisti geriau. Dabar žinome, kad laukia dar 40 minučių, turime išeiti susikoncentravę, gerai nusiteikę ir privalome pasiimti tą pergalę.

Mums dabar yra sunkus metas, turime perlipti per save. Tikrai per daug pralaimėjimų, turime rasti raktą ir pergales. Tikiu, kad žingsnis po žingsnio mūsų žaidimas gerės. Jis turi gerėti, mes turime kažką daryti, kad jis gerėtų. Visi turime susiimti: tiek treneriai, tiek žaidėjai, absoliučiai kiekvienas“, – sakė krepšininkas.

„Juventus“ stovykloje nuotaikos visiškai kitos. Prieš pirmąsias rungtynes sirgaliams žadėjęs galingą kovą, Žygimantas Skučas dabar tiki, kad tai – neeilinė ir turbūt geriausia galimybė pagaliau perkopti „Ryto“ barjerą.

„Kiek buvo metų, tai dabar yra geriausia proga perlaužti „Rytą“. Mes turime tai padaryti. Jie yra favoritai, bet daug kas priklauso nuo mūsų pačių, viskas priklauso nuo to, kaip mes pasiruošime – jei sužaisime gerai, tai visi koziriai tikrai mūsų rankose, eisime ruoštis finalo ketvertui“, – LKL.lt sakė vienas „Juventus“ lyderių.

Kalbėdami apie savo varžovus, abu krepšininkai pateikė skirtingas nuomones. G. Radzevičius pats puikiai pažįsta „Juventus“ komandą, iš kurios tik praėjusiais metais atvyko į „Rytą“, todėl krepšininkas pripažino, kad tai – komanda, kurią galima vadinti vienu kumščiu.

Ž. Skučas savo ruožtu prisiminė vieną sunkiausių savo karjeros etapų ir patikino, kad tokioje situacijoje, kokioje dabar yra „Rytas“, niekada nežinai, ko tikėtis.

„Gera, gerai vadovaujama komanda, solidi sudėtis. Treneris atskleidžia jų geriausias savybes, tas kolektyvas eina koja kojon. Manau, kad geras jų trenerių darbas atsispindi ir žaidime“, – apie uteniškius kalbėjo G. Radzevičius.

„Net nežinai, ko tikėtis iš tokios komandos. Nežinai, kam ruoštis. Dabar nežinome, su kokiais žaidėjais jie išeis į aikštę, ar išvyks dar žaidėjų, ar neišvyks. Man tikrai patinka, kad išvyko Maurice‘as Ndouras, nes jis buvo tikrai labai geras žaidėjas, labai judrus varžovas, sunku prieš jį“, – kalbėjo Ž. Skučas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)