Po trečiadienį patirto pralaimėjimo Maskvos CSKA 73:83 kauniečiai liko nakvoti Rusijos sostinėje, o kitą dieną atskrido į Sankt Peterburgą ir vakare treniravosi „Sibur“ arenoje.

Kalbėdamas apie varžovus, M. Schilleris pirmiausia išskyrė buvusio žalgiriečio K. Pangoso reikšmę „Zenit“.

Įžaidėjas iš Kanados yra rezultatyviausias (vid. 11,9 taško) ir daugiausiai progų komandos draugams sukuriantis (6,4 rezultatyvaus perdavimo) klubo krepšininkas, o naudingumu jis nusileidžia tik puolėjui iš JAV Willui Thomasui.

„Zenit“ žaidimą valdo K. Pangosas – jis yra pagrindinis kūrėjas, pagrindinis žaidimo du prieš du organizatorius. Taip pat „Zenit“ turi tris perimetro žaidėjus, kurie gerai pataiko išlindę iš už užtvarų: Austiną Hollinsą, Billy Baroną ir K.C. Riversą. Kadangi jie – trys, išgaudyti visus yra didelis iššūkis. O baudos aikštelėje varžovams pavojingiausias Willas Thomasas.

Kitoje aikštės pusėje „Zenit“ ginasi labai disciplinuotai, taigi, yra įvairiapusiška komanda, todėl ir turnyro lentelėje laikosi taip aukštai“, – oponentus vertino M. Schilleris.

Nors austras nepaminėjo Sankt Peterburgo klubo lietuvio Artūro Gudaičio, būtent pastarasis tempė Xavi Pascualio auklėtinius į priekį pastarosiose dvejose Eurolygos rungtynėse, per kurias surinko 47 taškus.

Artūras Gudaitis Eurolygoje

Paklaustas apie vidurio puolėją, „Žalgirio“ strategas neslėpė prašysiantis perimetro grandies žaidėjų pagalbos ginantis nuo A. Gudaičio.

„Jis yra geras žaidimo du prieš du užbaigėjas. Stabdant jį reikės kitų žaidėjų pagalbos aukštaūgiams. Be to, reikės visų krepšininkų pastangų atitveriant varžovus nuo krepšio kovoje dėl atšokusio kamuolio, nes tai taip pat yra A. Gudaičio arkliukas“, – sakė M. Schilleris.

„Zenit“ pirmąsias „dvigubos“ Eurolygos savaitės rungtynes taip pat pralaimėjo – išvykoje 80:82 prieš Miuncheno „Bayern“.

Dabar abi komandos yra viena šalia kitos turnyro lentelėje – rusai užima šeštą vietą (11/6), Lietuvos čempionai žengia laipteliu žemiau (11/8).

Eurolygoje „Žalgiriui“ dar niekad nepavyko įveikti „Zenit“ – pralaimėtos visos trejos ligšiolinės tarpusavio rungtynės.

Šeimininkų gretose penktadienį dėl traumos negalės žaisti Alexas Poythressas, abejojama ir dėl K.C. Riverso perspektyvų.

Mačas Sankt Peterburge prasidės 19 val. Lietuvos laiku.

"Zenit" prieš "Žalgirį" Eurolygoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)