Pastaruoju metu puikiai rungtyniaujantis A. Gudaitis nėra vienintelis buvęs „Žalgirio“ krepšininkas, žaidžiantis „Zenit“ gretose.

Šioje ekipoje rungtyniauja ir du anksčiau „Žalgirio“ marškinėlius vilkėję gynėjai – Kevinas Pangosas ir K.C. Riversas. Visgi dėl vieno iš jų dalyvavimo rungtynėse „Zenit“ treniruojantis katalonas Xavi Pascualis nėra užtikrintas.

„Žalgiris“ yra komanda, šiuo metu demonstruojanti labai aukšto lygio krepšinį. Jeigu norime laimėti, privalome žaisti labai gerai. Kol kas nežinome, kokia bus situacija su K.C. Riversu – jis dėl traumos negalėjo mums padėti Miunchene, todėl sunku pasakyti, ar jis galės žaisti susitikime su „Žalgiriu“. Be to, mes tikrai versimės be traumuoto Alexo Poythresso, todėl turime būti pasiruošę įdėti daug pastangų, kad kompensuotume netektis ir nugalėtume“, – mačo išvakarėse kalbėjo X. Pascualis.

Abi komandos į Sankt Peterburgą atvyksta po pralaimėjimų. Ir „Žalgirio“ kelionė šį kartą yra trumpesnė, nei pačių aikštės šeimininkų. Jei kauniečiai į antrą pagal dydį Rusijos miestą persikelia iš Maskvos, kur trečiadienį 73:83 nusileido vietos CSKA, „Zenit” į namus sugrįžta po apmaudaus pralaimėjimo Miunchene.

A. Gudaičio 22 taškų ir 28 efektyvumo balų nepakako pergalei prieš „Bayern“ pasiekti – Rusijos atstovai vokiečiams nusileido 80:82.

„Žalgiris“ šį sezoną yra visiškai kita komanda, nei buvome įpratę matyti anksčiau. Jie išliko solidūs, nors požiūris į patį žaidimą, mano nuomone, yra pasikeitęs. Laukia sunki kova, nors aš visuomet laukiu susitikimų su savo šalies komandomis. Šį kartą taip pat labai nekantrauju“, – tvirtino A. Gudaitis.

Artūras Gudaitis Eurolygoje

Savo ruožtu X. Pascualis pridūrė, kad po pralaimėjimo Miunchene jo auklėtiniams labai svarbu pailsėti psichologiškai.

„Abi komandos turi 48 valandas tarp rungtynių, sąlygos lygios, dabar svarbu gerai atsipūsti ir būti pasirengus psichologiškai. Reikia pamiršti pralaimėjimą, kad ir koks apmaudus jis būtų – buvome arti pergalės, kovojome iki pabaigos. Namuose turime būti solidūs, bet žinome, kad „Žalgiris“ paskutiniu metu yra labai stabilus, turi daug jaunų krepšininkų, kurie puikiai pasirengę fiziškai“, – situaciją vertino varžovų strategas.

Pirmojo rato rungtynes Kaune „Žalgiris“ varžovams pralaimėjo 75:83. Tąsyk daugiausiai bėdų kauniečiams pridarė 20 taškų surinkęs Austinas Hollinsas ir 16 taškų pelnęs Willas Thomasas. K. Pangosas pridėjo 13 taškų ir 7 rezultatyvius perdavimus, o apskritai “Zenit” pataikė 12 iš 23 mestų tritaškių.

Šiuo metu Eurolygos turnyro lentelėje „Žalgiris“ (11/8) užima 7-ąją vietą. „Zenit“ (11/6) yra 5-oje pozicijoje, bet dar turi dvejas dėl koronaviruso perkeltas rungtynes rezerve.

K. Pangosas šį sezoną yra rezultatyviausias „Zenit“ žaidėjas, per mačą vidutiniškai renkantis po 11,3 taško ir atliekantis po 6,4 rezultaatyvaus perdavimo. A. Gudaitis prideda po 10,3 traumuotas A. Poythressas po 9,3, Billy Baronas – po 8,6 taško.

K. C. Riversas vidutiniškai per mačą pelno po 7,1 taško, o tritaškius meta 39 proc. taiklumu.

"Zenit" prieš "Žalgirį" Eurolygoje

Į iš rikiuotės iškritusio aukštaūgio A. Poythresso vietą „Zenit“ įsigijo buvusį Tel Avivo „Maccabi“ aukštaūgį Tariką Blacką, tačiau rungtynėse su „Žalgiriu“ jis dar greičiausiai nedalyvaus.

Penktadienį rungtynės Sankt Peterburge prasidės 19 val. Kaip ir Maskvoje, „Sibur“ arenoje vyksiantį mačą galės stebėti ribotas žiūrovų skaičius.

Pažymėtina, kad Eurolygoje komandos iki šiol tarpusavyje yra žaidusios tris kartus ir žalgiriečiams nugalėti Sankt Peterburgo atstovų dar nėra pavykę.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)