„Pirmoje rungtynių pusėje turėjome problemų gynyboje, ypač kovoje dėl atšokusių kamuolių. Šiuo aspektu CSKA yra geriausia komanda Eurolygoje, turi stiprių vyrukų, kurie moka susikurti antrųjų progų. Buvo sunku jiems to neleisti, ir tai buvo didžiausia bėda.

Kodėl „Žalgirio“ aukštaūgiai šįkart buvo tokie nerezultatyvūs? Dėl to kalta CSKA gynyba, kuri buvo tikrai gera tiek stabdant mūsų žaidimą du prieš du, tiek vienas prieš vieną“, – komentavo 38-erių specialistas.

Šeimininkų persvara kovoje „po lenta“ buvo tokia didelė, kad belieka tik stebėtis, jog po didžiosios pertraukos „Žalgiris“ visgi sugebėjo mesti iššūkį Eurolygos lyderiams, nors ir trumpai.

„Po pertraukos sumažinome atsilikimą, ir tai man labai patiko. Tuomet CSKA atsakė spurtu 11:0 ar panašiai. Tai parodo šios komandos klasę. Gerai, kad kovėmės iki pabaigos. Dabar svarbiausia, jog po 48 valandų laukia kitos rungtynės. Turime kuo greičiau atsigauti ir pasiruošti naujam iššūkiui“, – kalbėjo austras, kurio auklėtinių penktadienį laukia dvikova su Sankt Peterburgo „Zenit“.

„Žalgirio“ gretose kartu su tradiciniu lyderiu Mariumi Grigoniu naudingiausias buvo Thomasas Walkupas – abu gynėjai surinko po 14 naudingumo balų.

14 taškų pelniusį ir 5 rezultatyvius perdavimus atlikusį įžaidėją iš JAV M. Schilleris pavadino „beveik lietuviu“.

„Jis visiškai susitapatinęs su šiuo klubu, visada stengiasi rodyti pavyzdį ir imtis lyderystės, ne tik šiose rungtynėse“, – patikino „Žalgirio“ treneris.

Nei Th. Walkupui, nei kitiems „Žalgirio“ gynėjams jis nepriekaištavo dėl Mike'o Jameso priežiūros. CSKA lyderis šįsyk nei pernelyg blizgėjo, nei skandino komandą, bet vis tiek surinko tiksliai sau įprastą taškų vidurkį – 21.

„Prieš jį gynėmės gana neblogai. Tokie varžovai vis tiek pelnys taškų. Negaliu kaltinti vaikinų, kad jie nedarė to, kas buvo prašyta“, – sakė M. Schilleris.

„Žalgiris“ trečiadienį po dviejų mėnesių pertraukos žaidė stebint žiūrovams – jų „Megasport“ arenoje susirinko 3,1 tūkstančio.

„Keista nebuvo, bet tai turi įtakos. Nematėme žiūrovų ilgesnį laiką, bet tai nėra svarbi aplinkybė“, – nesureikšmino M. Schilleris.

CSKA ir "Žalgirio" rungtynių statistika

Tai buvo pirmas kartas, kuomet sovietmečio principiniai varžovai susitiko tarpusavyje sausio 13-ąją, kuomet Lietuvoje minima Laisvės gynėjų diena.

CSKA vertėsi be traumuotų puolėjo Willo Clyburno ir gynėjo Danielio Hacketto.

Rusijos klubas praėjusią savaitę nusileido Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) ekipai. Taip nutrūko 12 „raudonarmiečių“ pergalių iš eilės serija, iškėlusi Dimitrio Itoudžio auklėtinius į Eurolygos turnyro lentelės viršūnę. Savo ruožtu, žalgiriečiams nepavyko pasiekti septintos pergalės paeiliui ir pagerinti klubo rekordo Eurolygoje.

Pirmo rato komandų akistata Kaune baigėsi svečių pergale 87:78. Per visą istoriją tarpusavio dvikovose Eurolygoje CSKA nuskynė 24 pergales, „Žalgiris“ laimėjo 4 sykius. Visos 13 akistatų Rusijos sostinėje baigėsi palankiai šeimininkams.

Po rungtynių Maskvoje Lietuvos čempionai liks Rusijoje ir keliaus į Sankt Peterburgą, kur penktadienį surems ietis su vietos „Zenit“ krepšininkais, tarp kurių yra ir lietuvis Artūras Gudaitis.

CSKA penktadienį taip pat namuose susitiks su savo artimiausia persekiotoja Eurolygoje „Barcelona“, kurią treniruoja Šarūnas Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)