Pirmadienį Lietuvos čempionai išskrenda į Rusiją, kur paeiliui sužais Eurolygos mačus su CSKA ir Sankt Peterburgo „Zenit“.

Tiek „Megasport“, tiek „Sibur“ arenose po Naujųjų metų jau laukiami grįžtantys žiūrovai, kuriems bus leista užpildyti dalį tribūnų.

Dar tik kylant antrajai koronaviruso bangai kai kurios svečių ekipos skundėsi dėl aplaidaus požiūrio į saugumo priemones Rusijoje.

Vis dėlto „Žalgirio“, kuris į Lietuvą grįš tik savaitės pabaigoje, vyriausiasis treneris Martinas Schilleris mano, jog dėl to iš anksto neverta jaudintis. Pasak specialisto iš Austrijos, žalgiriečiai remsis tuo pačiu saugumo protokolu kaip įprastai.

„Mes ir taip visada vadovaujamės labai aukštais saugumo standartais stengdamiesi pasirūpinti net ir mažiausiomis rizikomis. Nematome, kaip dar galėtume papildomai patobulinti šį protokolą. Pabelskime į medį ir tikėkimės, kad viskas praeis gerai: ne tik mums, bet ir kitoms komandoms“, – prieš viešnagę Rusijoje kalbėjo M. Schilleris.

Tuo metu Lietuvoje koronavirusas jo auklėtiniams suteikė neplanuotą poilsio dieną.

Sekmadienį buvo atidėtas Kaune turėjęs vykti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mačas dėl Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klube nustatyto COVID-19 atvejo.

Vietoje rungtynių treniruotės M. Schilleris nerengė – pasak trenerio, žaidėjams labiau pravertė išeiginė siekiant atgauti fizines jėgas.

„Žalgirio“ strategas nesureikšmino fakto, jog per šią „dvigubą“ Eurolygos savaitę kauniečiams reikės du kartus išvykoje kautis su komandomis, turnyro lentelėje patenkančiomis į geriausiųjų ketvertą.

CSKA prieš "Žalgirį"

„Ši lyga tokia konkurencinga, kad bet kas gali nugalėti bet ką. Taigi, jeigu žaistume su kitomis komandomis, sakyčiau, kad savaitė nusimato lygiai taip pat nelengva“, – kalbėjo M. Schilleris.

Vertindamas CSKA iššūkį, jis pabrėžė, kiek daug talento puolime turi maskviečiai, M. Schillerio žodžiais, stiprūs ne tik individualiai, bet ir komandiniais veiksmais.

Tiesa, 38-erių specialistas nesiryžo tiesiai atsakyti į klausimą, ar pirmojoje tarpusavio akistatoje Kaune šeimininkus nuskandinęs Mike'as Jamesas šiuo metu yra geriausias Eurolygos krepšininkas.

„Neabejotinai kalbame apie vieną iš trijų geriausių Eurolygos komandų ir apie jos dominuojantį puolimo lyderį. Be abejo, jis yra vienas pajėgiausių Eurolygos žaidėjų, bet bijau gerai nepagalvojęs pasakyti, koks būtent jo reitingas“, – skambių pareiškimų nenorėjo daryti M. Schilleris.

Mike'as Jamesas Eurolygoje

Eurolygos lyderiui CSKA teks verstis be traumuotų Willo Clyburno ir Danielio Hacketto.

Per visą istoriją tarpusavio dvikovose Eurolygoje CSKA nuskynė 23 pergales, „Žalgiris“ laimėjo 4 sykius. Kauno klubui dar niekad nėra pavykę įveikti istorinių varžovų jų pačių arenoje.

Pirmo rato rungtynės Lietuvoje baigėsi svečių pergale 87:78.

Su CSKA žalgiriečiai susitiks trečiadienį, su „Zenit“ – penktadienį. Abu mačai prasidės 19 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)