Vis dėlto padaryti tai nebus paprasta: antradienį jie namuose priims vieną turnyro lyderių „Barceloną“, o ketvirtadienį svečiuosis pas neoficialų praėjusio sezono nugalėtoją Stambulo „Anadolu Efes“, kuriam šiuo metu pergalių reikia kaip oro.

Jei Rimo Kurtinaičio auklėtiniai pralaimėtų abu šios savaitės susitikimus, jie pakartotų Kazanės UNIKS ir Stambulo „Daruššafaka“ ekipoms priklausiantį naujojo formato Eurolygos antirekordą, kuris yra 12 nesėkmių iš eilės.

Kaune 75:102 neprilygę Kauno „Žalgiriui“ chimkiečiai (2/16) praktiškai jau nebeturi net teorinių šansų patekti į Eurolygos atkrintamąsias – net ir laimėjus visas likusias 16 savo rungtynių reguliariajame sezone jiems balanso 18/16 gali neužtekti tam, kad pakiltų tarp TOP-8 komandų.

Net ir suprasdamas tai R. Kurtinaitis dvigubos savaitėms iššūkiams yra nusiteikęs kovingai.

„Gerai žinau varžovų trenerius ir „Barcelonos“ žaidimo stilių. Jie šį sezoną žaidžia gerai, turi surinkę 12, sakykime, vienodo lygio žaidėjų, todėl net jeigu kas ir iškrenta iš rikiuotės, jiems tai stipriai nepakenkia.

Mums bus sunku. „Barca“ yra viena iš pirmaujančių komandų ir visos Eurolygos favoritų, pretenduojančių ir į titulą. Bet žinote, prieš rungtynes visų galimybės lygios – 50 prieš 50 procentų. Viskas priklausys nuo to mūsų pačių žaidimo. Kaip mes būsime nusiteikę aikštelėje, toks bus ir rezultatas“, – tikino Rimas.

Nusiteikimo jo kariaunai itin stigo paskutiniame ture, kai per trečią ir ketvirtą kėlinius ji žalgiriečių buvo sutriuškinta net 27:63.

Pirmame rate „Chimki“ nusileido katalonams rezultatu 74:87.

Neaišku, ar antradienio vakarą Šarūnas Jasikevičius savo dispozicijoje turės Brandoną Daviesą, Nikolą Mirotičių ir Victorą Claverą, kurie praleido kelis pastaruosius mačus.


„Barcos“ penktadienį lauks vizitas Maskvoje pas CSKA, su kuriuo prieš tai savo jėgas jau bus pasitikrinęs ir „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)