Abi komandos savo sąskaitose kol kas turi po vieną pergalę ir tris nesėkmes bei užima apatinę E grupės lentelės dalį, bet graikai laimėjo pirmąją tarpusavio akistatą spalį 106:88.

Iki pirmo etapo pabaigos likus dviem turams, „Rytas“ yra priklausomas nuo kitų ekipų rezultatų, tačiau treneris Donaldas Kairys norėtų bent jau pasistengti padaryti viską, kas priklauso nuo pačių vilniečių.

„Suprantame, kokios svarbos rungtynės laukia, ką jos mums reiškia. Sieksime tik pergalės. Ji – būtina, ir čia, manau, papildomos motyvacijos nebereikia“, – pirmadienį išvykdamas į Graikiją kalbėjo 43-ejų specialistas.

Tiesa, motyvacijos nereikia ieškoti ir analogiškoje padėtyje atsidūrusiam Atėnų klubui.

Pirmajame tarpusavio mače Vilniuje „Peristeri“ užmėtė „Rytą“ tritaškiais, kurių pataikė net 18 iš 30 (60 proc.).

Apskritai pagal taiklumą atakuojant iš toli Graikijos komanda visa turnyre yra antra (vid. 46 proc.).

Užtat trenerio Argirio Pedoulakio auklėtiniams visiškai nesiseka kova dėl atšokusių kamuolių, kurių jie sugriebia mažiausiai lygoje (vid. 26,5).

„Reikės žaisti atletiškai, pasinaudoti šia situacija ir laimėti kovą „po lenta“. Tai gali būti lemiamas faktorius siekiant pergalės.

Tačiau varžovai turi nemažai privalumų. „Peristeri“ ir tritaškius pataiko, ir turi labai daug patirties. Be to, žais namuose, ir pergalė jiems taip pat labai reikalinga“, – sunkioms grumtynėms kvietė nusiteikti D. Kairys.

Mačas Atėnuose vyks antradienį, nuo 19.30 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)