Tiek čia kaip pavyzdys minimi chimkiečiai, tiek šiauliečiai įpusėjus sezonui tėra sukrapštę viso labo po dvi pergales, tačiau ir R. Kurtinaitis, ir A. Sireika, nepaisant į juos lekiančių kritikos strėlių, vis dar laikosi savo postuose.

Tiesa, spaudimas Saulės mieste auga ir permainos po truputį bręsta: gruodžio viduryje viešai nepasitenkinimą rezultatais ir tuo, kas vyksta komandoje, išreiškus miesto merui Artūrui Visockui naujuoju klubo direktoriumi paskirtas taip pat Europos čempionas Donatas Slanina. Sutapimas ar ne, bet tik įvykus pirmiems pokyčiams vadovybėje „Šiauliai“ iškovojo kol kas skambiausią sezono pergalę, kai „Citadele-Karaliaus Mindaugo taurės“ aštuntfinalyje likvidavo net 25 taškų deficitą ir stebuklingai įveikė Alytaus „Dzūkijos“ barjerą.

Ir nors vos po poros dienų vykusiame ketvirtfinalio pirmame mače daugkartiniai LKL prizininkai šiauliečiai 76:91 neatsilaikė prieš Klaipėdos „Neptūną“ bei stipriai komplikavo savo galimybes patekti į finalinį KMT renginį, pirmieji žingsniai į priekį, panašu, žengti.

„Šį sezoną sėkmės tikėtis nelabai realu. Išnaudokime jį kaip pasiruošimą kitam sezonui. Kitąmet jau reikia kito rezultato – penktos ar aukštesnės vietos. Turi būti kova aikštelėje, galų gale“, – ragina Šiaulių meras A. Visockas.

Kaip „Šiauliai“ dar bandys gelbėti šį sezoną? Kokie tikslai jame realūs? Kur D. Slanina mato didžiausius neišnaudotus resursus? Ką mano apie A. Sireikos kėdę – ji nepajudinama ar visgi braška? Ir kaip vertina mero atliekamą prievaizdo funkciją?

Apie visa tai – naujausioje „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“.

– Donatai, „Šiauliai“ šiuo metu LKL užtikrintai žygiuoja paskutiniai, dešimti. Kodėl taip yra? Kokios didžiausios klaidos buvo padarytos?

– Nenorėčiau ieškoti kažkokių pasiteisinimų ir viso kito. Turime suvokti, kad sezono pradžioje buvo prarastas labai svarbus žaidėjas – Ryanas Andersonas.

Mano galva, ir planuoti treniruočių turinį bei ciklus galima buvo efektyviau. Nežinau, kiek tas galėtų duoti rezultatų, bet šiai dienai norėtųsi kiek kitokio požiūrio. Natūralu, kad mes galime labai aiškiai pasakyti, tinka trenerio taikoma metodika žaidėjams ar ne. Vadinasi, žiūrint į priekį mes turime variantus, ką galime padaryti – yra variantai A, B ir C. Kol kas mes identifikavome kai kurias problemas ir norime kitokio darbo.

Apie tą dešimtą vietą aš dabar net negalvoju. Mąstau apie tai, ką galime nuveikti ir pataisyti. Tikslų labai didelių nesibrėžiame, bet visgi vienas pagrindinių tikslų yra tikrai nelikti dešimtoje vietoje, o palypėti keliais laipteliais į viršų. Niekada nemėgau sakyti, kuri vieta tenkintų. Dabar mums svarbiausia atrasti savo ritmą, jėgas, pasitikėjimą ir žaisti gerai, tuomet tos pergalės vienu ar kitu būdu ateis. Žinau, kad laikas spaudžia, bet kelias bus netrumpas.

– Ar tiesa, kad svarstoma vyriausiajam treneriui A. Sireikai suteikti bandomąjį laikotarpį ir tada spręsti jo likimą?

– Mes su Antanu bendraujame kiekvieną dieną. Viena iš problemų yra jo darbo metodika ir neveikianti gynybos sistema (šauliečiai vidutiniškai praleidžia net po 93,3 taško – Krepšinis.lt). Tai reikia spręsti. Aš norėčiau kitokio trenerių štabo ir personalo požiūrio į treniruočių turinį, nes tuos stereotipinius darbo metodus reikia keisti. Mes ir bandome apie tai kalbėtis. Norėtųsi, kad išnyktų takoskyra tarp administracijos ir personalo.

Bandome planuoti ir trumpalaikius tikslus – kaip pavyzdžiui, atsakomosios KMT rungtynės Klaipėdoje, nes visos komandos dabar koncentruojasi į šį turnyrą.

Bet žiūrime ir į ilgalaikius tikslus. Pasakyti, A. Sireika dirbs iki sezono galo ar ne, niekas negali. Turime įvairių variantų. Dabar norime keisti patį darbo pobūdį. Pažiūrėsime, ar mums pavyks tai padaryti. Paprastai tokie dalykai greitai nesidaro.

Antanas Sireika

– Jums jau teko dalyvauti susitikime su Šiaulių meru A. Visocku. Ką sutarėte su juo? Ir apskritai, kaip manote, ar miesto krepšinio klubas turėtų būti atskaitingas savivaldybei?

– Padėkojau merui už pasitikėjimą. Jis priminė tam tikrus aspektus ir tai, kad „Šiauliai“ nėra vien tik vyrų krepšinio klubas, yra ir moterų komanda. Buvo išreikštas noras, kad nenusisuktume nuo fanų, net ir esant tokiai situacijai ir tokiems rezultatams.

Savivaldybė, kuri yra pagrindinė „Šiaulių“ dalininkė – tai žmonės, kurie investuoja į klubą, todėl neturėtų net būti diskutuojama apie tai, ar mes turėtume atsiskaityti prieš visuomenę. Turime kaip tik kuo labiau atsigręžti į miestiečius ir savo gerbėjus., nes mes, kaip klubas, norime būti šis tas plačiau nei tik krepšinis, tik ta dabartinė situacija tam nepadeda.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)