„Turėsiu komandai pirkti sušius. Nėra kitos išeities“, – po rungtynių šypsojosi 29-erių prancūzas.

Vidurio puolėjo efektyvumas penktadienį buvo įspūdingas. 13 iš 14 dvitaškių pataikęs aukštaūgis vos per 23 minutes spėjo surinkti 29 taškus, be to, dar atkovojo 9 kamuolius.

„Neslėpsiu: visada smagu laimėti, bet džiaugsmas būna dar didesnis, jei ir pats sužaidi gerai. Šiandien esu labai laimingas“, – sakė J. Lauvergne'as.

Dėl koronaviruso pavojaus žiniasklaidos atstovams šiame sezone neleidžiama po rungtynių užeiti į komandų rūbines, tad tenka pasikliauti kauniečių legionieriumi, kuris patikino, jog šeštą pergalę iš eilės iškovoję ir klubo rekordą modernioje Eurolygoje pakartoję Lietuvos čempionai po mačo klegėjo lyg per giminės šventę.

„Esame draugai, mums patinka kasdien susitikti. Kaip galite nuspėti, po tokios pergalės rūbinėje linksma dar labiau nei įprastai. Tai – ypatinga komanda, ypatingas klubas, viena didelė šeima. Apmaudu, kad neturėjau daug progų pamatyti „Žalgirio“ fanų, bet viduje viskas yra taip, kaip man patinka“, – dėstė JoJo vadinamas krepšininkas.

Joffrey Lauvergne rungtynėse su "Chimki"

Mače su „Chimki“ žalgiriečiai atliko 25 rezultatyvius perdavimus, ir gal pusė jų nukeliavo prancūzo adresu.

Labiausiai darbavosi Marius Grigonis – gynėjas pagerino savo asmeninį rekordą, išdalinęs 8 perdavimus.

Tiesa, trūko tik dviejų, ir 26-erių kaunietis būtų fiksavęs savo pirmąjį Eurolygos dvigubą dublį, mat pats jis surinko 18 taškų.

„Būtų kas pasakęs apie tai rungtynių metu, gal būčiau paforsavęs, – juokėsi M. Grigonis. – Jei rimtai, nelabai sureikšminu tokių dalykų. Jei kažkada pavyks, bus smagu, jei ne, tai ne.“

Kalbėdamas apie rungtynes, jis išskyrė skyles „Chimki“ gynyboje, kuriose J. Lauvergne'as nardė kaip žuvis vandenyje.

„Pasinaudojome varžovų problemomis. Matome, kad jiems kažkas labai nesiklijuoja. Manau, šiai dienai mes turime daugiau kovotojų dvasios nei jie, ir tuo naudojomės.

Galbūt jie norėjo neleisti mums mesti tritaškių, todėl po krepšiu buvo labai daug erdvės. Vienas JoJo, jaučiu, gal 30 taškų sukrovė dėjimais į krepšį.

Su juo nereikia užmegzti jokio ypatingo ryšio – žaidžiant du prieš du užtenka numesti kamuolį bet kur į jo pusę, ir jis sugauna, už tai pinigus jam ir moka. Jis – NBA duomenų krepšininkas, lengva su juo žaisti. Ypač kai tokia gynyba“, – komentavo M. Grigonis.

"Žalgirio" - "Chimki" rungtynių statistika

„Žalgiris“ penktadienį žaidė be traumuotų Patricio Garino ir Steve'o Vasturia, „Chimki“ stokojo Janio Timmos, Sergejaus Monios ir Jonaso Jerebko. Kaune taip pat nebuvo „Chimki“ nebereikalingo Grego Monroe.

Negana to, trečiame ketvirtyje ranką susižeidė Sergejus Karasiovas.

Bendras klubų tarpusavio dvikovų balansas per visą istoriją vis dar yra palankesnis „Chimki“ (8:4).

Primename, kad pirmąją šio sezono komandų akistatą Rusijoje „Žalgiris“ laimėjo 84:70, tuomet R. Kurtinaitis turėjo vos septynis sveikus žaidėjus.

Kitą savaitę kauniečiai svečiuose susitiks su kitais dviem Rusijos klubais Eurolygoje: Maskvos CSKA ir Sankt Peterburgo „Zenit“. „Chimki“ kausis su „Barcelona“ ir Stambulo „Anadolu Efes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)