Radikaliai skirtingi paskutiniai komandų rezultatai puikiai atsispindi ir Eurolygos tunryro lentelėje. Po pirmojo rato Rimo Kurtinaičio treniruojama „Chimki“ ekipa savo sąskaitoje turi tik 2 pergales ir užima paskutinę, 18-ąją vietą, o Martino Schillerio vadovaujamas „Žalgiris“ su 10 laimėjimų yra 6-as.

„Chimki” lipti iš duobės mėgina įvairiais būdais – įvyko nemažai permainų trenerių štabe, organizuoti klubo vadovybės pokalbiai su krepšininkais, atsisveikinta su vidurio puolėju Gregu Monroe.

Visgi kol kas rezultatų nematyti, nors praėjusį savaitgalį nuotaiką R. Kurtinaičiui pataisyti turėjo sėkmingos rungtynės VTB Vieningosios lygos turnyre. Sekmadienį išvykoje „Chimki“ 102:91 patiesė Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“.

Kaip ir paskutinėse Eurolygos rungtynėse, Krasnodare nežaidė du svarbūs „Chimki“ legionieriai – latvis Janis Timma ir švedas Jonas Jerebko. Greičiausiai šie traumuoti krepšininkai, kaip ir veteranas Sergejus Monia, praleis ir susitikimą Kaune.

Artėjant šiam mačui R. Kurtinaitis vardijo, jo nuomone, „Žalgirio“ stipriąsias puses.

„Šiuo metu „Žalgiris“ yra ant bangos. Komanda žaidžia laisvai, demonstruoja kokybišką puolamąjį krepšinį, kantriai įžaidinėja kamuolį ir ieško reikalingo metimui žmogaus – nesvarbu, ar pataiko ar ne, tačiau jie dažniausiai randa laisvą krepšininką. Taigi, jie yra kantrūs puolime, o gynyboje „Žalgiris“ laukia varžovų klaidų ir už jas baudžia“, – dėstė lietuvis.

Pirmoje tarpusavio akistatoje Maskvoje „Žalgiris“ pasiekė įtikinamą pergalę 84:70, tačiau tuomet „Chimki“ gretos buvo iškirstos koronaviruso. Kadangi Eurolygos reglamentas dėl šios ligos dar nebuvo pakoreguotas ir rungtynių perkėlimas tuomet neatrodė realus dalykas, Rusijos klubas žaidė „per jėgą“, registravo dublerius ir liko nukentėjęs. Tačiau dabar tai jau tik istorija.

„Mes susipažinę su jų žaidimo stiliumi, jie puikiai pažįsta mus. Pirmose tarpusavio rungtynėse negalėjome jiems pasipriešinti, nes neturėjome didelės savo sudėties dalies. Dabar taip pat yra problemų, tačiau, lyginant su sezono pradžia, esame kur kas geresnės fizinės formos ir visos sudėties treniruojamės maždaug mėnesį“, – pažymėjo R. Kurtinaitis.

Kauno Žalgiris - Maskvos srities Chimki

„Chimki“ treneris pažymėjo, kad žaisdami Eurolygos rungtynes namie „Žalgirio“ krepšininkai visuomet turėdavo papildomą – sirgalių paramą, kurios kauniečiams gali pritrūkti.

„Visada prisimename, kaip sunku kovoti Kaune. Vienas iš „Žalgiriui“ Kaune parankių faktorių būdavo sirgaliai, bet dabar jis yra eliminuotas. Žiūrint iš kitos pusės, „Žalgiris“ namie visada žaidžia galingai ir mums lengva nebus“, – tvirtino jis.

Pažymėtina, kad pirmajame rate visiškai be žiūrovų „Žalgiris“ namie žaidė 6 rungtynes, iš kurių laimėjo lygiai pusę.

„Chimki“ šį sezoną yra prasčiausiai besiginanti Eurolygos komanda, varžovams per rungtynes vidutiniškai leidžianti pelnyti po 89,3 taško. „Žalgiris“ savo ruožtu yra taikliausia turnyro ekipa, vidutiniškai metimus iš žaidimo realizuojanti 53 proc. taiklumu.

Jei neginčytinas „Žalgirio“ atakų lyderis yra Marius Grigonis, „Chimki“ pavadinimas jau ne vienus metus neatsiejamas nuo Aleksejaus Švedo. Patyręs rusų gynėjas ir šį sezoną turi solidžią statistiką (vid. 17,8 tšk., 8,4 rez. perd., 4,2 atk. kam., 19 naud. bal. per rungtynes), bet komandinės sėkmės asmeniniai Švedo pasiekimai kol kas negarantuoja.

Jau ne kartą šį sezoną nuo galingų varžovų aukštaūgių nukentėjęs „Žalgiris“ gali turėti problemų su „Chimki“ priekinės linijos vyrais – Devinu Bookeriu ir Jordanu Mickey. Rusijos ekipa turnyre pirmauja pagal vidutiniškai blokuojamus metimus per rungtynes (4), įprastai geriau nei „Žalgiris“ varžovai kovoja ir dėl atšokusių kamuolių.

„Žalgirio“ ir „Chimki“ rungtynių pradžia – 20 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)