Tris kartus iš eilės suklupusi „Barcelona“ atsitiesė ketvirtadienio vakarą, kai pirmose antro rato rungtynėse namie 89:72 parbloškė Valensijos „Basket“ krepšininkus.

Nors žaidė be Nikolos Mirotičiaus ir Brandono Davieso, aikštėje dominavę Katalonijos krepšininkai savo sąlygas diktavo visą mačą, o totalinę šeimininkų persvarą atspindi ir bendras komandų naudingumo koeficientas – 108 ir 75.

„Barcelonos” gretose šiame susitikime debiutavo iš Stambulo „Fenerbahče“ persikėlęs prancūzas Leo Westermannas, Š. Jasikevičiui puikiai pažįstamas iš dviejų savo karjeros etapų Kauno „Žalgirio“ gretose.

Ant parketo 28 metų prancūzas praleido 16 min., per kurias pelnė 5 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Š. Jasikevičius po mačo patenkintas buvo tiek bendru komandos pasirodymu, tiek savo naujoku įžaidėju, iš kurio tikisi ir dar daugiau pagalbos.

„Kiekviena pergalė mums yra itin svarbi ir reikalinga, ypač po nesėkmingos serijos. Noriu pasveikinti žadėjus, kad jie sugebėjo išlikti nuoseklūs ir susikaupę visas 40 minučių. Turėjome fizinę persvarą, manau, tokios rungtynės būtų patikusios kiekvienam treneriui. Juo labiau, kad puikiai gynėmės ir visiškai apribojome klaidų skaičių“, – džiaugėsi krepšinio specialistas, kurio auklėtiniai per mačą suklydo tik 6 sykius.

O kalbėdamas apie L. Westermanną treneris apskritai neslėpė didelių savo vilčių, siejamų su juo.

„Leo mums tikrai gali padėti, ką jau matėme ir šiandien. Jam dar trūksta žaidimo ritmo, bet sistemas jis žino puikiai. Ir per keletą savaičių jis visiškai apsipras. Manau, kad jo statistiniai skaičiai neatspindi naudos, kurią jis davė komandai šiose rugntynėse. Leo buvo tose vietose, kuriose ir turėjo būti svarbiais momentais. Westermannas mums pridėjo solidumo – jis yra tai, ko ir ieškojome“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Patį L. Westermanną po rungtynių rūbinėje „pakrikštijo“ ir naujieji komandos draugai, surengę vandens ataką.

Primename, kad L. Westermannas Barselonos pagrindinėje sudėtyje pakeitė savo tautietį Thomą Heurtelį, įsivėlusį į konfliktą su klubo vadovybe ir taip ir nepalikusį Katalonijos ekipos iki Eurolygos žaidėjų perėjimo lango pabaigos (sausio 6-osios).

Tai reiškia, kad šį sezoną Th. Heurtelio žaidžiančio Eurolygos turnyre jau nebepamatysime. Prancūzas liks treniruotis su Barselonos dubleriais arba sezoną galės pratęsti komandoje, nerungtyniaujančioje Eurolygoje.

Po šios pergalės „Barcelona“ Eurolygos turnyro lentelėje 2-3 vietas dalijasi su Madrido „Real“, tačiau principiniai katalonų varžovai yra sužaidę rungtynėmis mažiau. Dabar abi ekipos turi po 12 pergalių. Pirmauja CSKA ekipa, turinti 14 pergalių.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)