Š. Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (11/6) pirmąjį Eurolygos reguliariojo sezono ratą užbaigė trimis pralaimėjimais iš eilės.

Trečioji nesėkmė trečiadienio vakarą patirta Vokietijoje – ne pačios pajėgiausios sudėties „Barcelona“ išvykoje 77:90 (26:22, 19:21, 10:27, 22:20) nusileido Miuncheno „Bayern“ (11/6) krepšininkams, kuriuos praėjusią savaitę Kaune dramatiškai palaužė „Žalgiris“ (10/7).

Tiesiog kosminį pasirodymą „Bayern“ gretose surengė gynėjas Wade'as Baldwinas, sužaidęs geriausias savo rungtynes Eurolygoje. Amerikietis per 29 min. pelnė 29 taškus (9/14 dvit., 2/3 trit., 5/5 baud.), atliko 7 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 10 pražangų ir surinko net 41 efektyvumo balą.

„Sveikinimai „Bayern“ ir strategui Andrea (Trinchieri). Varžovai šiandien buvo geresnė komanda.

Pirmoje rungtynių pusėje laikėmės rungtynių plano, antroje mačo dalyje pametėme galvas. Padarėme daugybę pražangų po „bonuso“, o tai leido „Bayern“ dar labiau pasitikėti savo jėgomis, nors oponentai mačą pradėjo ir taip to nestokodami.

Prieš akistatą turėjome dvi vaizdo peržiūras, per mačo pertrauką – dar vieną, tačiau nepavyko įtikinti saviškių, kad Nicko Weilerio-Babbo stiprioji – kairė ranka, o šiandien jis į kairę pusę veržėsi kokius 200 kartų. Mes leidome jam tai daryti.

Prieš mačą nerimą kėlė varžovų fiziškumas ir kova dėl atšokusių kamuolių. Tikėjausi, kad joje nenusileisime dideliu skirtumu, bet visgi oponentai buvo žymiai atletiškesnė komanda“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius, kurio auklėtiniai kovą po „lenta“ pralaimėjo 27-33.

„Bayern“ strategas Andrea Trinchieri kalbėjo apie didžiulį norą bei komandos progresą per paskutinį pusmetį.

„Puikus būdas taip sėkmingai užbaigti kiekvienam nelengvus metus. Startavome lėtai, nebuvome pakankamai agresyvūs, tačiau situacija keitėsi antrame ketvirtyje.

Jame rungtyniavome su neįtikėtina energija, mūsų buvo visur aikštėje. Komanda nusipelnė pergalės.

Puiki gynyba tapo mūsų raktu į sėkmę šiame mače. Labai saldus pirmos sezono pusės finišas.

Turime 11 pergalių ir 6 pralaimėjimus, o tai geras rezultatas „Bayern“ klubui. Vargu, ar kas tikėjos tokių skaičių. Bet nenoriu akcentuoti skaičių. Labiau rūpi komandos progresas. Šiame lygyje turi būti maksimaliai pasiruošęs, demonstruoti gerą energiją, motyvaciją.

Jei kažkurio komponento trūksta, pralaimi rungtynes. Bet šiandien mes kalbame apie puikią pergalę prieš puikią komandą“, – po mačo džiaugėsi A. Trinchieri.

Sapudos konferencijos pabaigoje strategas linkėjo artėjančiais 2021-aisiais sirgaliams grįžti į arenas.

„Norėčiau, kad kitąmet žaistume palaikomi sirgalių, nesvarbu, kur bevyktų rungtynės. Krepšinis yra puikus sportas, o su fanais krepšinis yra nuostabus“, – linkėjo italas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)