Trečioji nesėkmė trečiadienio vakarą patirta Vokietijoje – ne pačios pajėgiausios sudėties „Barcelona“ išvykoje 77:90 (26:22, 19:21, 10:27, 22:20) nusileido Miuncheno „Bayern“ (11/6) krepšininkams, kuriuos praėjusią savaitę Kaune dramatiškai palaužė „Žalgiris“ (10/7).

Pirmajame kėlinyje „Barcelona“ buvo įgijusi 10 taškų persvarą (26:16), tačiau Andrea Trinchieri reagavo suaktyvindamas gynybą ir dar labiau nutolti svečiams nepavyko. „Bayern“ pamažu ėmė mažinti atsilikimą, prieš ilgąją pertrauką jau kvėpavo varžovams į nugarą (45:43), o po jos tiesiog pasiuntė katalonus į nokautą.

Užpulti visiškai nebesugebėjusi „Barcelona“ trečią kėlinį pralaimėjo 17 taškų skirtumu, o mačo baigtis buvo nulemta anksčiau laiko – paskutiniam ketvirčiui prasidėjus Š. Jasikevičiaus auklėtiniai atsiliko 55:74. Per likusį laiką svečiai atsitiesti galimybių neturėjo ir negavo.

Tiesiog kosminį pasirodymą „Bayern“ gretose surengė gynėjas Wade'as Baldwinas, sužaidęs geriausias savo rungtynes Eurolygoje. Amerikietis per 29 min. pelnė 29 taškus (9/14 dvit., 2/3 trit., 5/5 baud.), atliko 7 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 10 pražangų ir surinko net 41 efektyvumo balą.

16 taškų prie pergalės pridėjo Paulis Zipseris, 14 – Nickas Weileris-Babbas, 12 – Jalenas Reynoldsas (8 atk. kam.).


Pralaimėjusiems 16 taškų surinko Alexas Abrinesas, 14 – Rolandas Šmitas, 12 – Cory Higginsas, 10 – Artiomas Pustovijus.

„Barcelona“ šiose rungtynėse vertėsi ne tik be traumą vis dar besigydančio Brandono Davieso, bet ir be Nikolos Mirotičiaus. Be abejo, nerungtyniavo ir su klubu į konfliktą įsivėlęs Thomas Heurtelis, iš rikiuotės ir toliau iškritęs yra Victoras Claveras.

„Bayern“ gretose toliau žaisti negali susižeidęs atakų lyderis Vladimiras Lučičius.

Pažymėtina, kad pagal efektyvumo koeficientą „Barcelona“ šeimininkams nusileido 70-112. Kovą po lenta katalonai pralaimėjo 21-30.

„Tiesą sakant, nieko ypatingo aš jiems nepasakiau. Tiesiog akcentavau, kad turime vykdyti užduotis, kurias buvome susiplanavę prieš rungtynes. Ir mums tai pavyko padaryti, – po mačo šyptelėjo „Bayern“ treneris A. Trinchieri, paklaustas, kaip per pertrauką sugebėjo įkvėpti auklėtinius įspūdingam spurtui trečiajame kėlinyje. – Manau, kad mūsų pasirodymas pirmajame Eurolygos rate buvo tikrai kokybiškas. Einame žingsnelis po žingsnelio. Visiems linkiu sėkmingų 2021-ųjų ir labai laukiu, kada į arenas galės sugrįžti žiūrovai – mes visi jų pasiilgome“.

Primename, kad prieš tai „Barcelona“ Eurolygoje pralaimėjo atitinkamai Tel Avivo „Maccabi“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkams.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)