Kauno „Žalgiris“ iki pertraukos strigo Berlyno ALBA gynybos gniaužtuose, tačiau antroje mačo pusėje įsibėgėjo ir Eurolygoje šventė penktą pergalę iš eilės – 74:71 (12:14, 19:23, 23:11, 20:23).

„Žalgirį“ į pergalę Berlyne vedė trečiajame kėlinyje spindėjęs Nigelas Hayesas, kuris iš viso per 33 minutes pelnė 18 taškų, atkovojo 6 kamuolius bei surinko 24 naudingumo balus. Po mačo žalgiriečių strategas Martinas Schilleris pabrėžė, kad amerikietis puikiai pavaduoja traumuotus bendraklubius.

Pats N. Hayesas pripažino, kad žaisdamas „trečiu numeriu“ ant parketo jaučiasi puikiai.

Šiuo metu Nigelis turi draugę, anksčiau neturėjo. Gal dabar šiek tiek atsipalaidavo.
Marius Grigonis

„Laimėjome sunkias, kovingas rungtynes. Derinių lentos čia nebėra, bet ant jos didelėmis raidėmis buvo parašyta, kad turime žaisti fiziškai. Tai buvo esminis dalykas rungtynėse.

Varžovai labai gerai pataikė, greitai bėgo ir dalinosi kamuoliu, todėl žinojome, kad mūsų šansai gerėja žaidžiant agresyviai ir fiziškai. Puikiai tą darėme ir iškovojome pergalę“, – po mačo rūbinėje dėstė N. Hayesas.

– Pastaruoju metu tenka žaisti 3-ioje pozicijoje, kaip joje jaučiatės?

– Dievinu žaisti šioje pozicijoje, man ji labai patinka. Galiu būti agresyvus, galiu keistis gynyboje su vidurio puolėjais J. Lauvergne ir M. Gebenu arba P. Jankūnu, su kuriuo gynyboje turime puikų ryšį.

Žinote, esame du protingiausi vyrukai aikštėje ir būdami tinkamose pozicijose sugebame sugriauti varžovų puolimą.

Puolime taip pat jaučiuosi labiau įsitraukęs – dažniau esu su kamuoliu, galiu kurti žaidimą, perduoti kamuolį. Man tai labai patinka, fantastika.

Jankūnas – geriausias krepšininkas Eurolygoje.
Nigelis Hayesas

– Ar ALBA gynyboje kažkuo nustebino?

– Peržiūrėję vaizdo įrašus buvome pasiruošę jų pagalbos sistemai, bet tada jie nustojo tą daryti.

Pirmoje rungtynių dalyje jie mus pergudravo. Tikėjomės, kad jie tai darys, bet jie to nedarė. Antroje mačo pusėje prie to prisitaikėme, pradėjome rinkti taškus, gerai dalintis kamuoliu ir pataikyti. Tai buvo geras sprendimas, kuris mums padėjo.

– Kaip vertinate pirmą sezono pusę?

– Tinkamas žodis būtų progresas. Pradėjome gerai, vėliau turėjome išlipti iš prastos atkarpos.

Tiesa yra ta, kad Paulius Jankūnas – geriausias krepšininkas Eurolygoje. Turėjome atrasti save, o kai tai padarėme, žaidžame daug geriau. Ar jūs tą pastebėjote?

Atrodome daug geriau, pasitempėme intensyvume ir fizinėje kovoje gynyboje. Manau, tai padeda. Treneriai nuolat skatina mus būti agresyviems ir atakuoti krepšį. Esame raginami atakuoti iš kraštų esant menkiausiai progai. Įprastai likus 40 sek. laikytum kamuolį, bet Artūras Milaknis metė ir pataikė, jis puikus metikas.

Agresyvumas gynyboje ir puolime mums stipriai padeda.

Nigelas Hayesas rungtynėse su ALBA

„Žalgirio“ lyderis Marius Grigonis džiaugėsi pergalinga metų pabaiga.

„Smagu tokias rungtynes laimėti. Gerai užbaigėme metus, kiek čia mes dabar iš eilės laimėjome, 4-ias ar 5-ias rungtynes paeiliui? Sunku pulti buvo tiek pirmoje, tiek ir antroje mačo pusėje. Nesisekė tas žaidimas, visur varžovų buvo pilna.

ALBA buvo gerai pasiruošusi, norėjo to taško, bet smagu tokias rungtynes paimti, jas jau reikia pamiršti ir judėti toliau“, – teigė žalgirietis. Anot jo, N. Hayesas neatsitiktinai Berlyne gelbėjo sunkiu ekipai metu.

„Nigelis išties stipriai padeda, tą byloja ir rezultatai. Kai jam sekasi, visada akcentuojame, kad jis imtųsi iniciatyvos, mestų į krepšį. Nigelio laba reikia, kai jis pataiko.

Tokiu atveju yra lengviau, kai jis imasi iniciatyvos. Mes tą jam kartojame, panašu, pagaliau išgirdo.

Šiuo metu jis turi draugę, anksčiau neturėjo. Gal dabar šiek tiek atsipalaidavo“, – šypsojosi M. Grigonis.

„Žalgirio“ lyderis įvertino ir pirmą sezono pusę bei atskleidė keltą trenerių štabo užduotį.

„Viskas gerai. Treneris buvo iškėlęs tikslą – pasiekti 9 pergales, dabar turime 10.

Tikrai buvo rungtynių, kur galėjome pasiimti taškus, jei dabar turėtume 12 pergalių, būtų visai gerai, bet ir dabar smagu“, – reziumavo M. Grigonis.

Kitas rungtynes Eurolygoje „Žalgiris“ žais sausio 8-ąją, kai namuose priims aštuonis pralaimėjimus iš eilės patyrusią Maskvos srities „Chimki“ ekipą.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)