Pirmoje susitikimo pusėje tik 1 tritaškį pataikęs „Žalgiris“ nenuleido rankų ir pralaužė ledus trečiajame kėlinyje. Kelis svarbius metimus pataikę svečiai išsiveržė į priekį 59:50 bei taip padėjo pamatus pergalei.

Nors po pertraukos Kauno klubas puolė gerokai sėkmingiau nei iki tol, M. Schilleris nuopelnų sau neprisiėmė. Austras teigė, jog tai darydamas jis lygiuotųsi į garsų iliuzionistą Harry Houdini.

„Esame labai laimingi dėl pergalės. ALBA atliko puikų darbą, ypatingai pirmoje mačo pusėje, kai mes niekaip negalėjome užpulti. Jų gynyba varė mus į neviltį.

Buvo labai svarbu nepaleisti varžovų tuomet, kai jie įgijo 9 taškų pranašumą. Turėjome išlikti arti. Po pertraukos radome būdų pelnyti taškus, tačiau reikėjo sunkiai dirbti, o laimėti galėjo bet kuri komanda.

Po pergalės gali stovėti čia ir apsimesti, kad esi Harry Houdini sakydamas, jog sutvarkei puolimą, bet viskas yra paprasčiau. Kartais tiesiog reikia pataikyti kamuolį į krepšį“, – teigė strategas.

„Žalgirį“ į pergalę Berlyne vedė trečiajame kėlinyje spindėjęs Nigelas Hayesas, kuris iš viso per 33 minutes pelnė 18 taškų, atkovojo 6 kamuolius bei surinko 24 naudingumo balus. M. Schilleris pabrėžė, kad amerikietis puikiai pavaduoja traumuotus bendraklubius.

„Nigelas šį mėnesį žaidė labai gerai. Neturime traumuotų Steve‘o Vasturios ir Patricio Garino, todėl Nigelas turi pasitempti ir žaisti per kelias pozicijas. Jam tai sekasi labai gerai.“

Paprašytas įvertinti pirmąją sezono pusę, per kurią žalgiriečiai iškovojo 10 pergalių ir patyrė 7 pralaimėjimus, treneris labiausiai džiaugėsi dėl žaidėjų progreso ginantis.

„Rezultatas yra neblogas, bet viskas atrodo kaip amerikietiški kalneliai. Išgyvename pakilimus ir nuopuolius. Sezoną pradėjome puikiai, tada kritome į duobę, o dabar vėl esame pakilime. Pastaruoju metu gerokai patobulėjo mūsų gynyba, o už tai žaidėjai nusipelnė pagyrų.

Sezonas yra labai įdomus, linksmas ir pilnas iššūkių“, – kalbėjo M. Schilleris.

Kitas rungtynes Eurolygoje „Žalgiris“ žais sausio 8-ąją, kai namuose priims aštuonis pralaimėjimus iš eilės patyrusią Maskvos srities „Chimki“ ekipą.

Nigelas Hayesas rungtynėse su ALBA
ALBA - "Žalgirio" rungtynių statistika
Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)