Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje 74:71 (12:14, 19:23, 23:11, 20:23) palaužė Berlyno ALBA (6-10) krepšininkus ir pasiekė penktąją pergalę iš eilės.

Susitikimas prasidėjo itin nerezultatyviai, o pirmajame kėlinyje tik minimaliai pirmavęs Berlyno klubas antrajame ketvirtyje įsismagino ir įgijo dviženklę persvarą 33:23.

N. Hayeso metimai prasidėjus antrai mačo pusei priartino Kauno klubą 39:41, o J. Lauvergne dėjimai ir Pauliaus Jankūno tritaškis po ilgos pertraukos persvėrė rezultatą 46:43.

Užsikūręs „Žalgiris“ prieš lemiamą ketvirtį įgijo rekordinį pranašumą 54:48, o likus žaisti 9 minutes atitrūko ir 59:50. Vis dėlto kėlinio viduryje ALBA spurtavo 7:0 ir prisivijo 57:59.

Likus žaisti 2 minutes antrasis iš eilės M. Grigonio dvitaškis leido kauniečiams pirmauti 67:63, o prasidėjus paskutinei minutei itin svarbų tritaškį smeigė Artūras Milaknis (70:65).

Vokiečiai tuomet pelnė du taškus su pražanga (68:70), bet po netaiklaus Thomaso Walkupo metimo J. Lauvergne atkovojo kamuolį puolime, po kurio M. Grigonis sumetė baudų metimus (72:68).

Timas Schneideris likus žaisti 5 sekundes dar smeigė tritaškį (71:72), bet M. Grigonis pataikė dar du baudų metimus (74:71), o paskutinis ALBA metimas iš aikštės vidurio skriejo pro šalį.

ALBA: Simone Fontecchio 14, Luke‘as Sikma, Nielsas Giffey (7 atk. kam.) ir Timas Schneideris po 11.

„Žalgiris“: Nigelas Hayesas 18 (6 atk. kam., 24 n.b.), Joffrey Lauvergne 16 (7 atk. kam.), Marius Grigonis 12, Rokas Jokubaitis ir Paulius Jankūnas (7 atk. kam.) po 6, Augustine‘as Rubitas 5, Lukas Lekavičius 4.

ALBA - "Žalgirio" rungtynių statistika

Berlyno klubas šiame susitikime žaidė be savo vyriausiojo trenerio Aito Garcia Reneseso, kuris serga koronavirusu. Ispaną pavadavo jo asistentas Israelis Gonzalezas.

„Žalgiriui“ negalėjo padėti traumuoti Steve‘as Vasturia ir Patricio Garino.

ALBA vertėsi be Peytono Sivos, Beno Lammerso ir Marcuso Erikssono.

Šios komandos Eurolygoje anksčiau buvo susitikusios šešis kartus – jos pasidalino po tris pergales. Iki šiol visuomet laimėdavo namuose žaidusi komanda.

Nigelas Hayesas rungtynėse su ALBA
Joffrey Lauvergne
Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (365)