Strategui iš Lietuvos optimizmo įpūtė praėjusį šeštadienį užtikrinta pergalė 103:83 VTB lygoje prieš Permės „Parma“ ekipą.

„Chimki“ antradienį vakare sieks nutraukti 7-ių nesėkmių seriją Eurolygoje. Šiuo metu lietuvio vadovaujama ekipa vos su dviem pergalėmis tvirtai remiasi į turnyro lentelės dugną.

„Pergalė prieš „Parmą“ (VTB lygoje) suteikė pasitikėjimo jėgomis, nes paskutinis mėnuo mums buvo labai sunkus.

Bet „Olympiakos“ yra kitokio lygio varžovas ir lengva nebus. Lėtai kylame į kalną. Manau, viskas turėtų būti gerai. OLY žaidžia tik Eurolygos turnyre, vienas sėkmingesnes rungtynes keičia ne tokios pavykusios.

Oponentų gretose yra traumuotų žaidėjų, mūsų stovykloje taip pat yra mikrotraumų.

„Olympiakos“ yra gera komanda su geru strategu (Georgiu Bartzoku), turinčiu daug patirties Eurolygoje. Laukia sunkus mūšis“, – Eurolygos svetainėje prognozuoja R. Kurtinaitis. „Chimki“ ir „Olympiakos“ rungtynių pradžia – 19 val.

Pažėrė kritikos: ne žaidėjai, o strategas kaltas

Chimkų klubo trenerių štabe jau įvyko rotacija, buvo atleisti trys lietuviai asistentai, o į Rusiją atvyko serbas Aleksandras Trifunovičius, tapęs R. Kurtinaičio pagalbininku. Žiniasklaidoje sklido kalbos ir apie galimas permainas sudėtyje, tačiau jos taip ir liko tik gandais.

Nors paties R. Kurtinaičio permainos trenerių štabe nepalietė, Rusijoje pradėta kalbėti apie tai, kad treneris iš Kauno irgi nėra „neliečiamasis“.

„Baimė prarasti darbą nėra progreso varomoji jėga. Jei R. Kurtinaitis galvoja, kad išsaugos savo poziciją po tokio sezono, jis labai klysta.

O dar yra ir trenerio autoritetas, jo vardas, santykiai su kolegomis trenerių bendruomenėje, kuriami ilgus metus. Visa tai R. Kurtinaitis šiemet praranda“, – prieš kelias dienas apie trenerį iš Lietuvos atsiliepė rusų krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis.

Jis nesėkmingo „Chimki“ pasirodymo priežastimi įvardina būtent strategą iš Lietuvos.

„Žaidėjų negalima pavadinti sezono nusivylimu. Nusivylimas yra treneris Kurtinaitis, kuris arba neteisingai parenka užduotis konkrečiam varžovui, arba rungtynių metu neturi jokios įtakos savo žaidėjų pasirodymui.

Ir dėl ko kaltinti žaidėjus? Už tai, kad pralaimi rungtynes po rungtynių? Tai jau trenerio atsakomybė, kuris laiku nekreipė dėmesio į problemas. Tai bet kurio trenerio darbo ABC.

Jei jūsų žaidėjas kartoja tas pačias klaidas, jūsų kaip trenerio pareiga imtis veiksmų tą ištaisyti.

Jei Jordamas Mickey kiekviename mače renka pražangas už neteisingas užtvaras, tai treniruotėse skirkite po 20 minučių grupiniam darbui aiškinant taisykles ir demonstruojant gerus pavyzdžius. Padaryk 100 tokių repeticijų ir būsi ramus, kad savo darbą jau padarei“, – atsakydamas į krepšinio aistruolių klausimus savo mintimis dalijosi V. Gomelskis.

Galima prisiminti, kad sezono pradžioje Chimkų komanda nepalankioje situacijoje atsidūrė dėl įsimetusios koronaviruso infekcijos – dėl tuomet neaiškaus Eurolygos reglamento ekipa rungtynių neperkėlinėjo, bet žaidė turėdama vos grupelę sveikų krepšininkų.

Visgi vėliau, net ir visiems sugrįžus į rikiuotę, pergalės receptą R. Kurtinaičiui rasti pavyksta labai retai.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)