Per Kalėdas paaiškėjus, kad koronavirusu užsikrėtė ALBA treniruojantis 74-erių ispanas Aito Garcia Renesesas, žiniasklaidoje kilo abejonių, ar šios rungtynės Vokietijos sostinėje įvyks.

Visgi sekmadienį popiet atlikus pakartotinius testus ALBA krepšininkams, naujų COVID-19 atvejų neužfiksuota, tad rungtynės turėtų vykti pagal planą – antradienį prasidėti 21 val. Lietuvos laiku.

„Albatrosai“ po šios žinios vėl galėjo grįžti prie pasiruošimo planų antradienio Eurolygos mūšiui su Kauno „Žalgiriu“.

Jame ALBA ekipai vadovaus vyriausiąjį trenerį pavaduosiantis jo asistentas, ispanas Israelis Gonzalezas.

„Situacija labai sudėtinga. Ne tik dėl to, kad visada mūsų gretose yra vienas ar kitas susižeidęs krepšininkas ar dėl to, kad komandoje neturėsime vyriausiojo stratego.

Mes beveik neturėjome laiko pasiruošti rungtynėms, nes po teigiamo Aito testo komanda trumpam buvo priversta izoliuotis.

Mes privalome likti vieningais bei pasikliauti komandine dvasia, nes šiame sezone išgyvenome jau ne vieną keblią situaciją“, – ALBA svetainei teigė 45-erių I. Gonzalezas. Krepšinio specialistas Berlyne dirba nuo 2017-ųjų, o savo karjeroje nuolat užėmė vyr. trenerio asistento poziciją.

29-erių ALBA puolėjas Nielsas Giffey džiaugėsi galėdamas vėl sutikti Berlyne Marių Grigonį, be to, akis į akį susitiks ir su „Žalgirio“ vairininku Martinu Schilleriu.

„Aš bei kiti Vokietijos rinktinės žaidėjai džiaugiamės už Martiną, su kuriuo dirbome rinktinės gretose. Mes labai gerbiame oponentus, „Žalgiris“ žaidžia stiprų sezoną.

Tai, kad mūsų gretose be traumuotų žaidėjų nebus ir vyriausiojo trenerio, mus tik susilpnina. Jis – komandos dalis, kaip ir kiekvienas krepšininkas, tad mums jo truks“, – teigė nuo 2014-ųjų ALBA gretose žaidžiantis N. Giffey.

Paskutinį savaitgalį buvo nukeltas Berlyno klubo mačas Vokietijos lygoje. Sostinės ekipa turėjo susitikti su „MBC Weißenfels“.

„Žalgiris“ (9/7) prieš Kalėdas buvo įgijęs puikią sportinę formą. Eurolygoje kauniečiai laimėjo ketverias rungtynes iš eilės, o paskutinėse dramatiškai palaužė kitą Vokietijos ekipą – Miuncheno „Bayern“.

Tuo metu ALBA (6/9) vėl įkrito į duobę ir paskutines dvejas savo rungtynes turnyre pralaimėjo triuškinamais skirtumais – 69:92 nusileido Atėnų „Panathinaikos“ ir 62:91 – Madrido „Real”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)