Ilgas krepšinio legendos pokalbis su „Žalgirio“ lyderiu sukosi apie visą Mariaus krepšininko karjerą – nuo jos pradžios „Žalgirio“ jaunimo komandose, etapų Ispanijoje ir Vokietijoje iki atvykimo į pagrindinę Kauno ekipos sudėtį, treniruojamą Šarūno Jasikevičiaus.

Būtent to pirmojo žalgirietiško sezono (2018-2019 m.) Eurolygoje finišas M. Grigoniui įsiminė kaip kol kas ryškiausia krepšinio patirtis.

Tąsyk reguliariojo sezono viduryje jau nurašyti žalgiriečiai prieš pat atkrintamąsias varžybas surengė įsimintiną spurtą, laimėjo 7 iš 8 paskutinių rungtynių ir į aštuntuką prasibrovė lemiame mače išvykoje įveikę Madrido „Real“.

„Prisimenu, kad sezono visduryje visi iš mūsų netgi juokėsi, netikėjo, kad mes vis dar turime minčių apie žaidimą atkrintamosiose. Vienas Eurolygos treneris netgi viešai tuo suabejojo („Bayern“ treniravęs Dejanas Radonjičius, – red. past.). Ir kai mes galų gale laimėjome Madride, ten įvyko vienas iš geriausių gyvenimo vakarėlių. Tikrai nepaprasti to laikotarpio atsiminimai“, – J. Arlauckui pasakojo M. Grigonis.

„Viskas tuo nesibaigė. Privačiu lėktuvu skrendant namo kažkas jam atsitiko ir mes staigiai leidomės žemyn. Taigi, likome Madride dar vieną dieną. Ir pamenu, kaip tada Šaras vėl paragino: einam dar kartą švęsti. Buvo nerealu“, – netramdydamas juoko kalbėjo krepšininkas.

„Vėliau tą sezoną atkrintamosiose neprilygome „Fenerbahče“, bet tai tapo neįkainojama patirtimi. Željko Obradovičiaus sistemos ir vadovavimo žaidimui maniera yra išskirtinė“, – pažymėjo žalgirietis.

Marius Grigonis

Rezultatyviausias šio sezono „Žalgirio“ žaidėjas juokėsi prisiminęs spalio mėnesį, per kurį jam teko gerokai paploninti piniginę. Jis tapo ir 6-ojo Eurolygos turo, ir viso mėnesio naudingiausiu turnyro žaidėju (MVP) – po tokių pasiekimų Mariui teko vaišinti komandos draugus.

„Reikėjo pirkti vakarienes, toks jau mūsų susitarimas. „Žalgiryje“ turime savo sistemą. Ir ant baltos lentos viskas surašyta. Ką reikia daryti, jeigu vėluoji arba gauni techninę, ką daryti, jei tampi MVP, ką daryti, jei tavo gimtadienis. Pavyzdžiui, tapęs MVP pirkau sušius visai komandai, maždaug 300 eurų. Bet už vėlavimą ar techninę pražangą grupei komandos draugų brangiame restorane gali tekti sumokėti ir 500 eurų“, – atskleidė M. Grigonis.

Praėjusį sezoną M. Grigonis ilgam buvo iškritęs iš rikiuotės dėl traumos ir į aikštę turėjos sugrįžti kovo mėnesio rungtynėse su „Barcelona“, bet dėl koronaviruso pandemijos jos neįvyko.

„Prisimenu, kad autobusu jau važiavome į oro uostą, bet tada pasiekė žinia apie tai, kad mačas neįvyks. Vėliau nutrūko ir visas sezonas. Tada pagalvojau, kad gal man tai išeis ir į naudą, gal ir gerai turėti daugiau laiko ir sugrįžti visiškai pilnam jėgų. Svarbu buvo neužstrigti, judėti į priekį, nepasinerti į depresiją, – pasakojo krepšininkas, apibūdinęs ir dabartinę, koronaviruso nulemtą dienotvarkę, – Namai ir treniruotės. Valgai namuose, draugus matai labai retai, nebent lauke. Važiuoji į areną, treniruojiesi, o vėliau vėl namo. Bet reikia išlikti pozityviu ir galvoti, kad visa tai vieną dieną baigsis.“

J. Arlaucko paprašytas įvardinti savo prietarus prieš rungtynes Marius tvirtino tokių neturintis, o buvusį savo trenerį Š. Jasikevičių apibūdino juokdamasis: „Šaras yra taktikos genijus. Bet jis toks energingas ir intensyvus žmogus, kito kokio nesu sutikęs.“

Plačiau – Eurolygos „Crossover“ tinklalaidėje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)