Jau kurį laiką į Šarūno Jasikevičiaus planus nebepatekdavęs įžaidėjas Th. Heurtelis Europos krepšinio žiniasklaidos dėmesio centre atsidūrė praėjusią savaitę, po plačiai pagarsėjusio incidento Turkijoje.

Prancūzas kartu su „Barcelonos“ komanda keliavo į Stambulą, kur katalonai žaidė Eurolygos rungtynes su vietos „Anadolu Efes“. Krepšininkas buvo salėje, tačiau nerungtyniavo, o po mačo kartu su komanda neišskrido namo.

Vietos „Barcelonos“ lėktuve jam nebeatsirado, o visa situacija apaugo įvairiais gandais.

Po sekmadienį išvykoje pasiektos pergalės prieš „Real“ (87:82) A. Soleras žiniasklaidai pabandė paaiškinti klubo sprendimo motyvus.

Anot katalono, kaip ir skelbta ankstesniame oficialiame klubo pranešime, Th. Heurtelis buvo informuotas, jog nežais rungtynėse su „Anadolu Efes“, tačiau pats pasiprašė kartu su komanda skristi į Stambulą tvirtindamas, jog ten nori užbaigti derybas su Turkijos klubu (kaip informuota dar prieš skandalą, tas klubas turėjo būti „Fenerbahče“, iš kurio į Barseloną turėjo persikelti Leo Westermannas).

„Leidome Thomui skristi į Turkiją, tačiau Stambule jis nebuvo pilnavertis komandos narys, nesilaikė nustatytos disciplinos, tik kartu treniravosi. O rungtynių dieną mes sužinojome, kad jis derasi ne su Turkijos klubu, o su ACB lygos komanda (žiniasklaidoje skelbta, kad tai – „Real“, – red. past.). Pajutome, kad jis mus apgaudinėja“, – pažymėjo A. Soleras.

Tada, anot prezidento, klubas nusprendė krepšininko atgal neskraidinti, tačiau juo „pasirūpino nupirkdamas kitus lėktuvo bilietus ir apmokėdamas viešbučio išlaidas“.

„Mes nematėme prasmės, kodėl jis turi skristi kartu su mumis, jeigu atvykęs rūpinasi ne klubo, o asmeniniais interesais“, – tvirtino A. Soleras.

Jo teigimu, Th. Heurtelis neliko vienas, jis buvo kartu su savo agentu, o toks sprendimas priimtas dėl to, kad krepšininkas nesilaikė „Barcelonos“ nustatytų taisyklių.

„Mes visiškai nesigailime dėl savo priimto sprendimo“, – konstatavo jis.

A. Solero teigimu, kol kas Th. Heurtelis vis dar yra „Barcelonos“ nariu, o naują klubą surasti jam tikimasi iki sausio 6-osios, kai užsidarys Eurolygos perėjimų langas.

Kaip jau anksčiau minėjo Ispanijos žiniasklaida, „Barcelonos“ klubas su Th. Heurteliu buvo susitaręs dėl kontrakto nutraukimo atveju išmokamos kompensacijos (minėta 1,2 mln. eurų suma), bet yra ir papildomų išlygų.

Paaiškėjo, kad šių pinigų „Barcelona“ nemokės, jei Th. Heurtelis nuspręs likti Ispanijoje ir žaisti kitame šios šalies klube. Tą patvirtino ir A. Soleras.

„Jeigu krepšininkas bandys pasilikti ACB lygoje, mes kompensacijos nemokėsime. Jam reikia bandyti susirasti komandą už Ispanijos ribų. Klubo interesai yra aukščiau už viską ir pinigų mes švaistyti nežadame“, – principinę savo poziciją dėstė klubo prezidentas.

Anot A. Solero, jeigu Th. Heurtelis naujos komandos neras ir liks Barselonoje, jam teks atstovauti ne pagrindinei Š. Jasikevičiaus treniruojamai ekipai, o dublerių komandai, žaidžiančiai žemesnėje lygoje. Tokioje situacijoje prieš keletą metų buvo atsidūręs amerikietis Tyrese'as Rice'as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)