Lietuvio treniruojama „Barcelona“ (13-2) svečiuose po atkaklios kovos įveikė Madrido ekipą 87:82 (23:22, 23:24, 18:19, 23:17).

Katalonus į pergalę vedė fantastiškai žaidęs N. Mirotičius. Puolėjas per 27 minutes pelnė 26 taškus (7/10 dvit., 2/3 trit., 6/7 baud.), atkovojo 10 kamuolių ir surinko 41 naudingumo balą.

„Barcos“ superžvaigždė taikėsi į Lauryno Biručio rekordą. Lietuviui iki šiol priklauso šio sezono ACB lygos naudingumo rekordas – 42 naudingumo balai.

Gerokai prasčiau mačas susiklostė kitam katalonų lyderiui Alexui Abrinesui, kuris per 29 minutes pelnė 2 taškus (1/3 dvit., 0/2 trit.) ir surinko -3 naudingumo balus.

Visų rungtynių metu komandos žaidė taškas į tašką, o atsiplėšti svečiai sugebėjo ketvirtojo kėlinio viduryje, kai spurtavo 12:2 bei įgijo dviženklę persvarą 84:72.

Į duobę kritę „Real“ krepšininkai nepasidavė ir kovojo iki galo. Šeimininkai spurtavo 8:0 ir prisivijo 80:84. Vis dėlto lemiamu metu N. Mirotičius blokavo itin svarbų Nicola Laprovittola metimą, tuomet „Barca“ ilgai išvengė pražangos, o likus žaisti 6 sekundes svečių pergalę baudų metimais įtvirtino tas pats N. Mirotičius.

„Buvome užsispyrę, tikėjome savo jėgomis. Antroje rungtynių pusėje pakeitėme gynybos sistemą ir ji funkcionavo – varžovai mums neprimetė daug tritaškių, surinko tik 36 taškus. Buvome tikrai labia disciplinuoti.

Niko žaidė labai solidžiai, tačiau turime būti patenkinti ne tik juo, tačiau ir tokiais žaidėjais kaip Artiomas Pustovojus. Turime krepšininkų, kuriems rungtynės su „Real“ yra ypatingos“, – po mačo kalbėjo Š. Jasikevičius.

Paklaustas apie situaciją „Barcelonos“ klube paskutinėmis dienomis ir su Thomu Heurteliu susijusį skandalą, Š. Jasikevičius atsakė trumpai: „Būti „Barcelonos“ klubo nariu yra nuostabu, tačiau kartu tai yra ir komplikuotas dalykas“.

„Barcos“ nariu liekantis Th. Heurtelis susitikimui registruotas nebuvo, kol kas nėra aišku, kur savo karjerą tęs prancūzas.

„Nors iš esmės rungtynės mums nebuvo prastos, jų kontrolės savo rankose nelaikėme. Telieka konstatuoti, kad tai tiesiog buvo dar vienos ACB lygos rungtynės, o jų mūsų sezone laukia dar daug“, – lakoniškai po mačo kalbėjo „Real“ vedlys Pablo Laso.

„Barca“ trečiadienį metus baigs Eurolygos rungtynėmis išvykoje su Miuncheno „Bayern“. „Real“ antradienį išvykoje susitiks su Stambulo „Anadolu Efes“.

„Real“: Sergio Llullas 14, Gabrielis Deckas 12, Walteris Tavaresas 11 (10 atk. kam.).

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 26 (10 atk. kam.), Kyle‘as Kuricas 14, Adamas Hanga ir Pierre‘as Oriola po 10.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)