Trečiojo ketvirčio viduryje „Rytui“ pirmaujant 62:50 teisėjai skyrė pražangą Arnui Butkevičiui, kuris su tokiu sprendimu nesutiko ir buvo nubaustas technine pražanga. Netrukus prieš teisėją stojo ir į aikštelę žengęs D. Kairys, kuriam nedelsiant buvo skirta diskvalifikacinė pražanga.

Teisėjai išsiuntė trenerį į rūbinę, tačiau šis pagudravo ir likusią mačo dalį nusprendė stebėti arenos VIP ložėje.

Nors Mindaugas Sušinskas po D. Kairio išvarymo sumetė 6 baudų metimus iš eilės, Dominykas Domarkas pridėjo tritaškį ir prieniškiai prisivijo 59:62, netrukus „Rytas“ vėl įjungė aukštesnę pavarą bei galiausiai šventė užtikrintą pergalę 105:81.

Iškart po finalinės sirenos D. Kairys grįžo ant parketo pasidžiaugti laimėjimu bei pasikalbėjo su arbitrais. Strategas buvo itin patenkintas, o šypsena iš jo veido nedingo ir per spaudos konferenciją. Anot jo, tokių emocingų rungtynių „Rytui“ ir reikėjo.

„Labai norėjau emocingų rungtynių. Labiau nei bet ko kito. Norėjau, kad žaistume su ugnele, pagautume malonumą žaidžiant vėl. Supraskite, labai ilgai neturėjome pergalių. Su kelių žmonių pagalba planas išdegė, tų emocijų netrūko.

Džiaugiuosi, kad pavyko įveikti Prienų komandą, kuri yra neprasta, gerai treniruojama komanda. Tai labai reikalinga pergalė. Dabar turime pusantros treniruotės pasiruošti dar vienam varžovui. Norime baigti metus pergalingai“, – kalbėjo D. Kairys.

Trečiadienį su Panevėžio „Lietkabeliui“ žaisiančio Vilniaus klubo gretose šįkart rungtyniavo 12 krepšininkų, o mažiau nei 10 minučių ant parketo praleido tik Gytis Radzevičius ir Augustas Marčiulionis. D. Kairys nori išnaudoti visus turimus ginklus.

„Tiek turime ir tiek turime naudoti. Visi supranta, kad gali įnešti savo indėlį į bendrą komandos sėkmę“, – sakė specialistas.

Tuo metu „CBet“ vairininkas Mantas Šernius paklaustas apie pralaimėjimo priežastis teigė, jog Prienų ekipa puolime šeimininkams stipriai nenusileido, o labiausiai koją pakišo prastas pataikymas.

„Galėčiau kalbėti iki ryto, bet pagrindiniai akcentai yra mūsų agresyvumo ir teisingų sprendimų gynyboje stoka. Iš kai kurių krepšininkų trūko geresnio pataikymo procento, susikūrėme gerus metimus, bet jų nepataikėme. „Rytas“ davė mums pergalę, bet mes jos nepasiėmėme. Buvome ten, kur mes norime, bet pritrūko patirties ir naglumo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)