„Kalėdų senelis, nykštukas ir fėja viename“, – po rungtynių pasidalindamas M. Grigonio nuotrauka „Facebook“ tinkle rašė buvęs aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, o panašiais epitetais „Žalgirio“ lyderį apipylė ir daugybė kitų Kauno ekipos gerbėjų.

„Kai gavau šį darbą, man buvo pasakyta, kad lemiamus metimus turi mesti Grigonis. Taigi, lemiamoje atakoje viskas įvyko pagal planą“, – po pergalės šypsojosi treneris M. Schilleris, padėkojęs už atsakomybę, kurią M. Grigonis prisiima viso šio sezono metu.

„Marius šį sezoną priėmė vaidmenį, kuris buvo jam suteiktas ir tai nėra lengva. Jis yra vyrukas, kuris dažnai turi kamuolį, atlieka daug metimų, veda komandą puolime. Daugelis vyrukų, gavę tokį vaidmenį, jį priima, bet tai yra didelė atsakomybė. Marius su ja susitvarko puikiai“, – sakė austras.

M. Grigonį įvertino ir „Bayern“ vairininkas Andrea Trinchieri.

„Nuo paskutinės atakos gynėmės gerai, bet Grigonis pataikė gerai uždengtą metimą. Jis pataikė sudėtingą metimą per rankas. Tame epizode nebuvo nieko taktiško, tiesiog žaidėjas pataikė didelį metimą“, – sakė specialistas iš Italijos.

Pats M. Grigonis, po rungtynių spaudos konferencijoje paklaustas, kodėl netrūko drąsos atlikti gana sudėtingą metimą, pareiškė: „Jei gali Mike’as Jamesas, kodėl negaliu aš?“

„Kai Mike’as Jamesas įmeta krisdamas atgal, tai geras metimas ar ne? Šiais laikais žaidėjai tokius metimus meta ir įmeta. Mes irgi per pamėtymus rungtynių dieną tokius mėtome, todėl praktikos turėjau. Visada norisi sau įrodyti, kad gali. Matai, kaip įmeta kiti, tada nori įmesti ir pats.“

M. Grigonis – Eurolygos žvaigždė. Su tuo nesutikti yra sunku, nes 26-erių atletas yra 7-as rezultatyviausias (15,1 tašk. vidurkis) ir 12-as naudingiausias (16 n.b. vidurkis) turnyro krepšininkas, o taip pat – 3-as taikliausias snaiperis (53 proc. tritaškių taiklumas).

Lietuvos rinktinės gynėjo vedamas „Žalgiris“ šiuo metu su 9 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais vėl yra stipriausiųjų aštuonete.

Todėl suprantamas ir „Žalgirio“ lyderio noras nenusileisti pačioms ryškiausioms turnyro žvaigždėms.

Ir nenusileidžia. Ne tik šaltakraujiškumu lemiamuose momentuose, bet ir stabilumu. M. Grigonis beveik kiekviename mače duoda tai, ko iš jo yra tikimasi.

Šiemet M. Grigonis Eurolygoje nesurinko dviženklio taškų skaičiaus viso labo du kartus, o jį pranoksta tik turnyro rezultatyvumo lyderis M. Jamesas, naudingiausias žaidėjas Nikola Mirotičius, Kevinas Punteris bei Aleksejus Švedas – jie dviženklio taškų skaičiaus nesurinko po kartą. Vienintelis kitas apsukas dukart sumažinęs žaidėjas yra Jordanas Lloydas.

Būtent akistata su J. Lloydo vedama Belgrado „Crvena Zvezda“ spalį buvo pirmosios sezono rungtynės, kuriose M. Grigonis bent dešimties taškų nesurinko – tuomet jam pavyko įmesti 8 taškus, tiesa, tuomet gynėjas vis tiek surinko 11 naudingumo balų, o „Žalgiris“ laimėjo.

Bene vienintelės tikrai prastos M. Grigonio rungtynės įvyko gruodžio pradžioje, kai į Kauną atvyko Šarūnas Jasikevičius. M. Grigonis po pergalės prieš „Bayern“ pripažino, kad akistata su katalonais buvo išskirtinė todėl, nes Šaras jį puikiai pažįsta. Be to, tuomet sužaidė ir emocijos.

„Kiekvienas rungtynes varžovai bando vis kitas gynybas, o tu pats bandai skaityti tas rungtynes ir tiek. Prieš „Barcą“ tai nesisekė. Galbūt todėl, nes Šaras mane pažįsta ir kažką padarė kitaip, bet aišku... ten tuomet viskas buvo kitaip, buvo emocijos, galbūt buvo ir perdegimas iš mano pusės.“

Panašu, jog M. Grigonis yra nusiteikęs tokių nesėkmingų rungtynių nekartoti. „Žalgirio“ vedlys lygiuojasi į kitas Eurolygos žvaigždes ir tvirtina, jog patys geriausi krepšininkai turi mokėti gerai sužaisti prieš bet kokią varžovų gynybą. Net ir tokią kietą, kokią antradienį pasiūlė „Bayern“.

„Kiekviena situacija yra skirtinga, stengiuosi tas situacijas skaityti. Taip daro visi geriausi žaidėjai: jiems nesvarbu, kokia prieš juos gynyba, jie turi kažkaip adaptuotis ir išsisukti. Bandau ir aš. Šįkart tai kažkiek pavyko, ir nors dar toli gražu iki tobulo dešimtuko, net ir taip yra labai smagu, ypač per šventes“, – sakė žalgirietis.

Šventės praeis, bet M. Grigonio stabilumas ir nusiteikimas leidžia tikėti, kad jo dovanos šį sezoną nesibaigs. Kitas rungtynes Eurolygoje kauniečiai žais antradienį, kai išvykoje susitiks su buvusia gynėjo komanda Berlyno ALBA.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)