„Barcelona“ antradienį Stambule žaidė Eurolygos rungtynes su „Anadolu Efes“ ir jas pralaimėjo 79:86. Dar prieš vykstant į Turkiją buvo žinoma, kad Th. Heurtelis nerungtyniaus, tačiau jam buvo leista vykti su komanda manant, kad prancūzas Stambule susitiks su „Fenerbahče“ ekipos atstovais.

„Barcelona“ buvo informuota, jog nutraukus sutartį su Th. Heurteliu, šis pasirašys sutartį būtent su „Fenerbahče“, tačiau nuvykus į Turkiją paaiškėjo, kad iš tikrųjų 31-erių atletas yra ant principinių katalonų varžovų klubo Madrido „Real“ slenksčio.

Kilus konfliktui, „Barcos“ vadovai nutraukė derybas dėl sutarties nutraukimo, o pats Th. Heurtelis buvo paliktas vienas Stambulo „Sinan Erdem Dome“ arenoje. Katalonai jo nepriėmė nei į komandos autobusą, nei į namo skridusį lėktuvą.

Pagalbos ranką Th. Heurteliui ištiesė „Anadolu Efes“ gynėjas Rodrigue Beaubois, kuris susirūpino tautiečio situacija bei nuvežė jį į viešbutį.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda trečiadienį į Barseloną parvyko privačiu reisu, o Th. Heurteliui teko keliauti įprastais reisais su persėdimu – atletas turėjo kelias valandas praleisti ir Lione, kur jį oro uoste sutiko šią savaitę Vilerbane rungtyniavę Maskvos CSKA atstovai.

„Kur mano bičiulis Thomasas būtų be Beaubois? Turbūt iki šiol vaikščiotų Stambule ir kažkur pasigautų COVID-19“, – socialiniame tinkle „Twitter“ ketvirtadienį rašė aršiai „Barceloną“ kritikavęs CSKA lyderis Mike’as Jamesas.

Th. Heurtelis galiausiai sugrįžo į Barseloną, tačiau kaip ir kiti klubo žaidėjai bei treneris Š. Jasikevičius, prancūzas situaciją komentuoti žiniasklaidai atsisakė. Vis dėlto ACB lygos galva A. Reyesas atskleidė, kad krepšininkai yra įžaidėjo pusėje.

„Kalbėjausi su Thomasu ir turiu pasakyti, kad jo padėtis yra nepateisinama. Sunku paaiškinti tokius dalykus tokiu sudėtingu visiems laikotarpiu. Krepšininkas buvo paliktas absoliučiai vienas. Visa laimė, kad jam padėjo buvęs komandos draugas.

Barselonos komandos krepšininkai yra labai nepatenkinti. Thomasas – jų draugas, ryšys tarp jų buvo nuostabus. Krepšininkai yra vieningi: jie puikiai supranta, kad taip elgtis su žaidėjais negalima“, – kalbėjo A. Reyesas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)