„Varžovai žaidė labai gerai, davė daug kontakto. Tai buvo vienos sunkiausių rungtynių. Smagu, kad šiemet per šventes žmonėms įteikėme kažkokią dovaną už tai, kad žiūrėjo mūsų žaidimą. Smagu, kai ir tokiais laikais įvyksta kažkas gero“, – spaudos konferencijoje sakė M. Grigonis.

„Žalgirio“ lyderis šiame mače sulaukė nemažo varžovų dėmesio, tačiau vis tiek sugebėjo finišuoti sąskaitoje turėdamas 22 taškus, 23 naudingumo balus ir pergalingą metimą.

Sudėtingą lemiamą metimą sėkmingai atlikęs atletas teigė, jog norėjo pakartoti tai, ką neretai išdarinėja šį sezoną kauniečius jau baudęs Maskvos CSKA lyderis Mike'as Jamesas.

M. Grigonis taip pat papasakojo apie buvusio savo klubo Berlyno ALBA vadovo sveikinimą ir palygino agresyviąją „Bayern“ gynybą su kitų varžovų jam skiriamu dėmesiu.

– Ar toks ir buvo planas paskutinės atakos metu?

– Buvo vienas derinys ir trys variacijos, kamuolį galėjo priimti vienas arba kitas. Nenorėjau praleisti šanso, nes tikėjau, kad galiu įmesti. Smagu, visada noriu tokių metimų. Ačiū Dievui, kad įkrito.

– Koks jausmas, kai paleidi tokį metimą?

– Labai sukyla emocijos. Labai reikšminga vien tai, kad laimi rungtynes. Neįsivaizduoju, koks būtų jausmas, jei tokiu metimu laimėtum kažkokį titulą.

– Iškart išmetęs, atrodo, jautėte, kad pataikysite. Ar taip ir jautėte, kad tai buvo geras metimas?

– Prieš tai mečiau tritaškį bei taip pat galvojau, kad geras metimas, bet neįkrito. Šis metimas taip pat – jaučiau, kad geras.

Marius Grigonis prieš Miuncheno "Bayern"

– Iš šono atrodė, kad tai nebuvo itin kokybiškas metimas. Kokie buvo dar galimi pasirinkimai?

– Kai Mike‘as Jamesas įmeta krisdamas atgal metimą, tai geras metimas ar ne? Šiais laikais tokius metimus meta ir įmeta. Mes irgi per pamėtymus rungtynių dieną tokius mėtome, todėl praktikos turėjau.

– Kiek jums pačiam norisi išsimesti tokius svarbius metimus?

– Visada norisi sau įrodyti, kad gali. Matai, kaip įmeta kiti, tada nori įmesti pats. Po rungtynių ALBA vadovas parašė, kad nežino – smagiau man, ar jam, nes buvo įveiktas „Bayern“ klubas. Buvo papildomos motyvacijos, norėjosi pabaigti rungtynes kitaip, bet gavosi dar geriau.


– Iš šono atrodė, kad tai buvo kiečiausios rungtynės šiemet?

– Aš ir manau, kad tai buvo kiečiausios rungtynės. Varžovai taip pat norėjo pergalės, tai gerai paruošta, gerai treniruojama komanda. Tokį kontaktą buvome gavę iš „Barcelonos“. Bandėme atsakyti, kai kuriais momentais tai nesisekė, bet galiausiai sėkmė buvo mūsų pusėje.

– Andrea Trinchieri po mačo sakė, kad nesulaikė jūsų. Kodėl jam nepavyko padaryti to, ką padarė Šarūnas Jasikevičius? Kaip palygintumėte jums skirtą „Bayern“ gynybą su kitais varžovais?

– Kiekvienas rungtynes varžovai vis kitas gynybas bando, bandai skaityti tas rungtynes. Prieš „Barceloną“ tai nesisekė. Galbūt todėl, nes Šaras mane pažįsta ir kažką kitaip padarė, bet aišku... ten tuomet viskas buvo kitaip, buvo emocijos, galbūt buvo perdegimas iš mano pusės.

Kiekviena situacija yra skirtinga, stengiuosi situacijas skaityti. Visi geriausi žaidėjai, jiems nesvarbu, kokia prieš juos gynyba, jie turi kažkaip adaptuotis ir išsisukti. Aš irgi taip bandau. Šiandien tai kažkiek pavyko, bet toli gražu iki tobulo dešimtumo. Šiandien smagu, ypač per šventes.

– Kas padėjo nepalūžti, kai „Bayern“ savo fiziškumu buvo perėmę visą kontrolę?

– Ar buvo perėmę? Klausimas. Reikėtų analizuoti. Nežinau, mes visi kartu bandome vienas kitą palaikyti, stengiamės būti kartu. Tokia „Žalgirio“ stiprybė. Tai akcentuoja tiek Paulius Motiejūnas, tiek Paulius Jankūnas. „Žalgiris“ visada turi kovoti ir išlikti kartu. Bandome tai padaryti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)