„Pirmiausia, mes esame labai laimingi dėl pergalės. Abi komandos galėjo ir nusipelnė laimėti rungtynes. Svarbiausia mums buvo žaisti labai kietai, nes žinojome, kad „Bayern“ labai kietai ginasi. Atsakyti kietu žaidimu buvo labai svarbu.

Esame labai laimingi dėl to, kad pergalė atėjo su gera gynyba, geru fiziškumu ir gera reakcija.

Ar paskutinėje atakoje viskas pavyko taip, kaip buvo planuota? Kai gavau šį darbą, man buvo pasakyta, kad lemiamus metimus meta Grigonis. Taigi, lemiamoje rungtynių atakoje viskas įvyko pagal planą“ – sakė M. Schilleris.

Tiesa, netrukus strategas patikslino, jog iš tikrųjų mesti lemiamą metimą galėjo ir kitas žaidėjas.

„Galėjo mesti ir Nigelas arba Milas, bet atsilaisvino Marius. Jis buvo viena iš trijų mūsų opcijų. Tiesą sakant, kamuolys turėjo atitekti pirmam atsidengusiam žaidėjui. Toks ir buvo Marius. Todėl viskas taip ir nutiko“, – patikslino treneris, M. Grigoniui padėkojęs už prisiimamą atsakomybę.

„Marius šį sezoną priėmė vaidmenį, kuris buvo jam suteiktas ir tai nėra lengva. Jis yra vyrukas, kuris dažnai turi kamuolį, atlieka daug metimų, veda komandą puolime. Daugelis vyrukų, gavę tokį vaidmenį, jį priima, bet tai yra didelė atsakomybė. Marius su ja susitvarko puikiai“, – teigė austras.

– Kas būtent pasakė, kad lemiamus metimus „Žalgiryje“ privalu patikėti Grigoniui?

– Krepšinio žmonės, su kuriais kalbėjausi. Tai nebuvo Paulius Motiejūnas ar kažkas kitas iš klubo. Tai nebuvo kažkoks įsakymas.

– „Bayern“ iš jūsų atėmė tritaškius, tačiau sugebėjote atsakyti į jų fiziškumą. Kas leido tai padaryti?

– Man didžiausia pergale virto mūsų pastangos gynyboje. Gruodį man tai buvo svarbiausias dalykas. Mano žaidėjų pastangos ir tvirtumas, o taip pat – atmosfera rūbinėje yra nuostabūs. Džiaugiuosi gynyboje rodomu susitelkimu.

– Kaip pristabdėte Wade‘ą Baldwiną?

– Jis tikrai yra labai svarbus Miuncheno klubui, ypač nežaidžiant Vladimirui Lučičiui. Jis puikiai veržiasi link krepšio, gerai meta iš vidutinio nuotolio. Gerai atsimenu jį iš NBA plėtojimos lygos. Manau, kad mano auklėtiniai gerai prieš jį gynėsi, puikiai darbavosi Thomasas Walkupas, o Lukas Lekavičius tvarkėsi net ir stokodamas ūgio, jis sugebėjo išmušinėti kamuolius.

– Prieš mėnesį turėjote problemą dėl komunikacijos, o šį kartą suolelis buvo toks aktyvus, kad užsidirbo techninę pražangą. Kaip į tai reagavote?

– Tuo metu buvau nusivylęs, tačiau tikrai negaliu dėl to pykti. Teisėjų švilpukas buvo teisingas, nes prieš tai buvome gavę įspėjimą. Nors tą akimirką atrodžiau piktas, tikrai negaliu turėti priekaištų dėl tokio žaidėjų įsitraukimo.

– Kokia jūsų šventinė žinutė žaidėjams ir sirgaliams?

– Žaidėjai turės dvi laisvas dienas ir tada kibsime į darbus. Jiems reikia pailsėti psichologiškai ir tikrai turiu pasakyti, kad jie yra nusipelnę poilsio.

Kalbant apie gerbėjus, net „Bayern“ atstovai man pasakojo, kad turiu sulaukti čia gerbėjų, nes su jais pergalės daug įspūdingesnės. Sveikinu gerbėjus su Kalėdomis ir dėkoju už paramą, kokia ji tik gali būti. Žinau, kad tai vyksta socialinėje erdvėje. Laukiu, kol arenoje galėsime turėti gerbėjų minią.

– NBA prieš sezono startą įvyko nemažai žaidėjų atleidimų. Galbūt kas nors įdomaus „Žalgiriui“?

– Žinoma, tai yra puikūs žaidėjai, bet mes jais nesidomime. Pokyčių sudėtyje neplanuojame.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)