Trečiose rungtynėse iš eilės namie žaidęs „Žalgiris“ negalėjo naudotis savo pavojingiausiu ginklu – tolimais metimais, tačiau puikiai išnaudojo erdves po krepšiu ir pirmojo kėlinio pabaigoje pirmavo 22:11.

Svečiai nesiruošė leisti M. Schillerio auklėtiniams pabėgti. Paulis Zipseris 9 taškais iš eilės inicijavo spurtą ir „Bayern“ sumažino skirtumą iki 3 taškų (33:30), tačiau aikštės šeimininkams, veteranų Pauliaus Jankūno ir Artūro Milaknio dėka, pavyko atsilaikyti.

Po didžiosios pertraukos vyravo kietas žaidimas dėl kiekvieno aikštės centimetro, abi komandos žaidė nerezultatyviai, tačiau Lietuvos čempionams pavyko išsaugoti 5 taškų (56:51) pranašumą prieš paskutinį ketvirtį.

Svečiai spurtu persvėrė rezultatą savo naudai (56:57), o dramatiškoje kovoje taškas į tašką nugalėtojas paaiškėjo pačioje dvikovos pabaigoje.

Miuncheno komanda likus žaisti 4 sek. pirmavo 72:73, tačiau M. Grigonis metimu iš vidutinio nuotolio išplėšė dramatišką pergalę Lietuvos čempionams.

M. Grigonis per 31 min. pelnė 22 taškus (7/10 dvitaškiai, 1/6 tritaškiai, 5/5 baudos), atkovojo 3 taškus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, padarė 3 klaidas, kartą prasižengė, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 23 naudingumo balus.
Marius Grigonis prieš Miuncheno "Bayern"

Žalgiris“: Marius Grigonis 22, Artūras Milaknis 11, Augustine'as rubitas 9, Joffrey Lauvergne'as ir Paulius Jankūnas po 8, Thomas Walkupas 6, Lukas Lekavičius 5, Nigelis Hayesas 3, Rokas Jokubaitis 2, Martinas Gebenas ir Karolis Lukošiūnas 0.

Bayern“: Jalenas Reynoldsas 17, Nickas Weiler-Babbas 16, Paulis Zipseris 14, Dennisas Seeley 8, Wade'as Baldwinas IV ir Jujuanas Johnsonas po 6, Nihadas Dedovičius, Jamesas Gistas ir Leonas Radoševičius po 2.

"Žalgiris" - "Bayern" rungtynių statistika

Kaune Miuncheno ekipa vertėsi be vieno iš savo lyderių – vidutiniškai po 14,4 taško per rungtynes pelnančio ir po 19,8 naudingumo balo renkančio puolėjo iš Serbijos Vladimiro Lučičiaus.

Tai buvo paskutinės 2020 metų „Žalgirio“ Eurolygos rungtynės Kaune. Šiuos metus Lietuvos čempionai baigs gruodžio 29 dieną dvikova Berlyne su vietos ALBA.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (507)