Kol kas „Bayern“ galima vadinti vienu iš šio keisto sezono atradimų – italo Andrea Trinchieri vadovaujami vokiečiai turnyro lentelėje dalijasi 3-4 vietas su Madrido „Real“.

Tiesa, kaip per spaudos konferenciją mačo išvakarėse patvirtino „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris, trečiadienį Kaune „Bayern“ versis be vieno iš savo lyderių – vidutiniškai po 14,4 taško per rungtynes pelnančio ir 19,8 kamuolio atkovojančio puolėjo iš Serbijos Vladimiro Lučičiaus.

„Bayern“ – pajėgi gynyboje komanda, gerai organizuota, atletiška, labai aukšta. Rinkti taškus žaidžiant su jais bus iššūkis. Jie turi labai daug talento, gilią sudėtį. Wade'as Baldwinas, Nihadas Djedovičius yra labai kūrybingi žaidėjai. Paulas Zipseris žaidžia ketvirtu numeriu, yra pavojingas prie tritaškio. Tai tikrai gera komanda“, – apie būsimus varžovus kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Anot austro, jo visai nestebina faktas, kad „Bayern“ turnyro lentelėje užima tokią aukštą poziciją.

„Komanda yra gerai sukomplektuota, turi gerą trenerį, apskritai klubas yra labai organizuotas, tai matyti visą pastarąjį dešimtmetį. Nors bendrame Europos krepšinio kontekste „Bayern“ yra jaunas projektas, pats klubo požiūris į ateitį yra labai gilus“, – akcentavo M. Schilleris, pats dalį savo karjeros praleidęs Vokietijoje ir išmanantis šios šalies krepšinio specifiką.

Jis pagarbiai atsiliepė apie „Bayern“ vadovaujantį emocingąjį italą A. Trinchieri, sukėlusį nemažai triukšmo sekmadienio Vokietijos čempionato rungtynėse.

„Trinchieri vadovaujamų komandų sėkmės priežastys yra kelios. Visų pirma, jis yra labai geras specialistas. Antra priežastis ta, apie kurią kalba daugelis – žaidėjai gerai juda be kamuolio, Trinchieri gerai prisitaiko prie esamos situacijos, komandos yra kūrybiškos.

Tačiau verta paminėti ir jo gynybos sisemas. Kai jis dirbo Bambergo „Brose“ ir savo sudėtyje turėjo Niką Zisį, Bradley Wanamakerį ir Danielį Theisą, visi akcentuodavo puolimą, bet jie buvo išskirtinai geri gynyboje. Ir tai yra vienas įrodymų, ką sugeba Trinchieri“, – dėstė M. Schilleris.

"Žalgiris" prieš "Bayern" Eurolygoje

„Žalgiris“ šiuo metu Eurolygoje yra iškovojęs tris pergales paeiliui. Tačiau patį austrą džiugina ne tik rezultatai.

„Pergalės, be abejo, yra svarbus dalykas. Bet paskutiniu metu krepšininkai labai aktyvūs ir susitelkę gynyboje, kas mane tikrai nuteikia maloniai. Prie gerų gynyboje rungtynių priskirčiau ir susitikimą su „Barcelona“. Dirbame diena iš dienos ties visais žaidimo aspektais, o tai pasiteisina ir nuteikia pozityviai“, – sakė M. Schilleris.

Rungtynės trečiadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje prasidės kiek anksčiau nei įprastai – 19 valandą.

Primename, kad šioje sėkmingoje atkarpoje „Žalgiris“ iš eilės įveikė Atėnų „Panathinaikos“, Vitorijos „Baskonia“ ir Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkus. Po rungtynių su „Bayern“ kauniečiams šiemet liks sužaisti tik vienas rungtynes – gruodžio 29-ąją išvykoje su Berlyno ALBA. Kartu tai bus ir paskutinis pirmojo reguliariojo sezono rato mačas.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)