Po vieną laimėjimą iš dviejų galimų sukrapštė tik Šarūno Jasikevičiaus diriguojama „Barcelona“ ir Artūro Gudaičio atstovaujamas Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas.

Savo ruožtu po dvi nesėkmes patyrė tiek toliau klimpantys Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“, tiek lietuviškoji Vitorijos „Baskonia“ su Roku Giedraičiu ir Tadu Sedekerskiu, tiek ir Stambulo „Fenerbahče“, kurios garbę gina Edgaras Ulanovas.

Tiek asmeniškai Ulė, tiek ir visa „Fener“ ekipa pastaruoju metu išgyvena tikrą košmarą – Europoje pralaimėjo septynerias iš pastarųjų aštuonerių žaistų rungtynių.

Šį juodą ruožą vainikavo pažeminimas net 37 taškų skirtumu Kaune (62:99), po kurio stambuliečiai turėjo ilgą komandinį pokalbį rūbinėje: tiesiog beviltiškai Lietuvoje atrodę geltonai-mėlyni pagal bendrą surinktų naudingumo balų skaičių žalgiriečiams nusileido net 51:135.

Puikiai pažįstamoje arenoje į save nepanašus buvo ir E. Ulanovas, kuris sužaidė vieną prasčiausių susitikimų karjeroje ir finišavo su -4 efektyvumo balais.

Nors po skaudaus niukso Igoris Kokoškovas ir gyrė Edgarą kaip vieną darbščiausių kolektyvo narių, šis sezonas E. Ulanovui kol kas visiškai nesiklosto: 28-erių metų kaunietis jau 11 turų iš eilės negali sukrapštyti daugiau nei 6 taškų.

Tokių statistiškai prastų metų – vidutiniškai tik po 4,7 taško ir 4,3 naudingumo balo Eurolygoje – Ulė dar nėra turėjęs.

Ar toks nuviliantis sezonas gali atsiliepti puolėjo rinkos kainai?

„Kad nepakels jo vertės, tai taip. Bet nemanau, kad gali ją ir numušti. Vis tiek juk Eurolygos komandos ir jų treneriai žino E. Ulanovą, matė ir mato jį paskutinius šešerius metus, taigi jie supranta, kad jis nepamiršo, kaip žaisti. Jeigu jam nesusiklostys etapas „Fenerbahče“ gretose, tikrai atsiras Eurolygos komandų, kurios žinos, kaip jį išnaudoti, norės jo, pasikvies ir mielai priims“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ teigė buvęs žalgirietis Povilas Butkevičius, dabar dirbantis krepšinio agentu.

Paklaustas, kodėl, jo manymu, E. Ulanovui Stambule nesiseka atrasti vietos po saule, P. Butkevičius bedė pirštu į vyriausiąjį trenerį.

„Manau, kad ne Edgaras savęs ten neatranda, o I. Kokoškovas jo neatranda. Juk jie pasirašydami sutartį su E. Ulanovu tikrai žinojo jo stipriąsias puses, bet jų neišnaudoja. Čia panaši situaciją į tą, kai Paulius Jankūnas vieną kartą išvažiavo į Chimkus, o jį ten visą sezoną pralaikė prie tritaškio linijos ir tada dar stebėjosi, kaip jis čia taip prastai atrodo. Panašiai dabar yra ir su E. Ulanovu.

Jis žaidžia ne savo žaidimą, yra pastumtas į šoną. Per rungtynes su „Žalgiriu“ jis turėjo turbūt tik vieną situaciją arčiau krepšio. Todėl sakau, nelabai čia matau paties Edgaro problemų, o keliu trenerio vizijos klausimą“, – tikino jis.


Tuo metu įspūdingai šį sezoną atrodo P. Butkevičiaus atstovaujamos „Players Group“ agentūros klientas 34-erių metų Mantas Kalnietis iš Krasnodaro „Lokomotiv“.

Antrą jaunystę išgyvenantis gynėjas šiemet žaidžia itin efektyviai ir VTB lygoje vidutiniškai atlieka po beveik 11 rezultatyvių perdavimų per mačą.

„Žinote, kai tas amžius eina į kitą pusę, ta žaidėjo vertė nebelabai kyla, kad ir kaip gerai jis bežaistų. Vis tiek visi kvestionuoja metus. Manto atveju aš tą klausimą iš klubų girdžiu jau pastaruosius trejus metus. Po paskutinio jo sezono Milane dauguma komandų, su kuriomis buvo kalbėta, jo kandidatūros nesvarstė manydamos, kad jis nebebus pakankamai motyvuotas žaisti ir kad jau jo karjera sukasi į antrą pusę.

Bet Mantas įrodinėja, kad jis dar turi motyvacijos, ir tikrai žaidžia labai gerą sezoną bei mėgaujasi krepšiniu“, – tikina jo agentas.

Ar taip žaisdamas M. Kalnietis dar gali sudominti Eurolygos komandą?

„Aš abejočiau tuo. Čia turėtų būti kažkokia labai specifinė situacija, kad reikėtų kažkam papildymo. Žinant visą jo karjerą, Mantas geriausius savo sezonus žaidė tada, kai turėdavo labai aiškų pagrindinio įžaidėjo vaidmenį. Jam tikrai prasčiau sekdavosi ten, kur jis būdavo nuo suolo kylantis žaidėjas.

Dėl objektyvių aplinkybių turbūt vargu, ar galima tikėtis, kad šiuo metu kuri nors Eurolygos komanda matytų jį kaip pagrindinį savo įžaidėją. Kaip pagalbininką, ko gero, irgi nelabai, nes jam pačiam sunku juo būti“, – atvirai rėžė P. Butkevičius.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)